We doen ‘t met zijn allen

Natuurlijk zijn het de voetballers van FC Dordrecht die goede resultaten neer moeten zetten op het veld. Zij doen dat samen met de trainers. Maar zonder de vele mensen rondom de selectie zou het ook voor hun een stuk moeilijker worden.

Ik ga ze allemaal even opnoemen en vertellen wat hun rol is bij de club. De medische staf van FC Dordrecht bestaat uit Ronald Boet, Cris de Jongh en Ronald van Est. De Fysiotherapeuten Cris en Ronald staan volledig tot de beschikking van de club. Daarnaast ontvangen zij ook particulieren klanten. Hun praktijk is gevestigd in het stadion. Voor de club is dit ideaal. Naast de kleedkamers is er aangrenzend het krachthonk en de ruimte’s van de fysiotherapie. De man tussen de fysio’s en de spelers is verzorger Ronald van Est. Hij is inmiddels al weer ruim 26 jaar actief bij FC Dordrecht, een echte clubman dus. Voor de spelers die langer geblesseerd zijn hebben we een samenwerkings verband met Impulse. Het sportcentrum is vlakbij het stadion gelegen en werkt nauw samen met Boet en De Jongh. Clubarts is Peter Fonteine. Hij verzorgt de mri-scans, rontgenfoto’s en operaties van de spelers.

Elftalleider Duco Bolte regelt voor de spelers en de trainers alle voetbalzaken rondom de wedstrijd. Zo kunnen de spelers zich optimaal concentreren op de wedstrijden. Daarnaast hebben we ook nog een teammanager. Dat is Ariejan Wallaard, hij is bijna 10 werkzaam bij FC Dordrecht en weet dus goed wat er reilt en zeilt bij de club. Ariejan regelt alles rondom het eerste elftal. Van de kaartjes voor de spelersvrouwen tot de stropdassen van de spelers. Hij is echt mijn rechterhand.

Spelers die nog studeren of een cursus willen volgen worden daarin begeleidt door Michel de Man. Al het materiaal en kleding wordt beheert door Jan van Zadelhoff, hij zorgt ervoor dat elke dag weer de kleding voor de spelers op zijn plek klaar ligt. Hij wordt in wasserij geholpen door Edy Weemaes.

Naast de al deze mensen is er natuurlijk ook het complete management team, medewerkers en het bestuur dat altijd voor de spelers klaar staat. Aan het roer van het bestuur staat Ad Heijsman. Onze voorzitter is erg begaan met de selectie en de club en komt dan ook elke dag langs om kijken of alle zaken goed verlopen.

De start van FC Dordrecht dit seizoen verloopt naar wens. Onze wens om een extra spits te halen is gelukt. Wij zijn dan ook erg blij met de komt van Eddy Putter naar Dordt. Wel vind ik het jammer dat Remco Heerkens de overstap heeft gemaakt naar KV Oostende. Jammer, maar ik respecteer zijn beslissing. Ik wens hem dan ook veel succes toe bij zijn nieuwe club.

Het spel van FC Dordrecht is tot nu toe heel leuk. Het team speelt aanvallend voetbal en verdient daarmee een hoop bezoekers aan de Krommedijk. Gelukkig hebben alle supporters van vorig seizoen de weg naar het GN Bouw stadion weer weten te vinden. Maar hopelijk komen er dit jaar weer een hoop nieuwe bij. Zo wordt elke wedstrijd een waar feest.

Marco Boogers

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.