Wat een sfeer

Ik denk dat we trots op elkaar mogen zijn over wat er afgelopen vrijdag is gebeurd. Vooral in de eerste helft, zo vanaf de twintigste tot de veertigste minuut, toen er in het stadion eigenlijk alleen maar gezongen werd. Vanaf twee kanten maakten de supporters er een ongekende voetbalavond van. De spelers die ik na afloop gesproken heb vonden het allemaal fantastisch. Zelf heb ik er ook volop van genoten, volle tribunes, veel sfeer en uiteindelijk weer een mooie overwinning. Alweer de vierde op rij.

Geloof me, als dit zo door gaat, met al die supporters waarvan er steeds meer komen, die geweldige sfeer en die overwinningen, dan gaan we er toch heus over denken om het stadion uit te gaan breiden. Want wie wil hier nou niet bij zijn? In zo’n ambiance kan je als voetballer eenvoudig niet slecht spelen, dan kom je in een soort roes. En volgens mij vinden jullie dit allemaal. We waren niet bezig met de tegenpartij (die was er ook niet), maar alleen met de eigen ploeg te steunen. Dat het nu zo goed gaat is ook te danken aan het nieuwe team rondom het elftal. Robert Verbeek wordt dit jaar geassisteerd door Joop Lankhaar die het erg goed doet.

Maurice Ruttmann, de nieuwe verzorger, en Chris de Jongh en Ronald Boet, de nieuwe fysiotherapeuten, hebben al heel veel goed werk verricht. Zij zijn allen heel belangrijk voor het elftal en ik ben blij dat dit nieuwe team zo snel al goed samenwerkt. Ik wil hen hier daarom een compliment maken.

Maar dinsdag staat de volgende klus alweer op het programma, dan komt Quick Boys naar de Krommedijk en zij nemen naar verwachting zo’n vijfhonderd supporters mee. Laten we onze ploeg weer steunen en ons niet bezig houden met de tegenstander. Want als we deze sfeer blijven maken ben ik benieuwd waar het einde is.

Ik wilde eigenlijk nog een langer verhaal maken, maar mijn vrouw roept dat we weer naar de bakker, slager en visboer moeten. En misschien, als er nog wat tijd over blijft, rijd ik nog even langs de voorzitter Ad Heijsman om hem ook een visje te brengen.

Marco Boogers

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.