Wat een feest

Eindelijk, FC Dordrecht leeft weer. Na jaren onderin meegedraaid te hebben leeft de club weer als nooit te voren. Deze week stonden er zelfs rijen mensen voor de administratie om kaarten te bemachtigen. Vorig seizoen kon je om vijf voor acht nog een kanon op het parkeer terrein afschieten, maar dit seizoen is het dringen voor de kassa’s. De zuid-tribune is inmiddels in tweeën gesplitst, zodat we nog meer publiek kwijt kunnen. Sponsors bellen naar de club om zich aan te melden. De telefoon staat rood gloeiend. De bezoekers aantallen van de website zijn meer dan vertienvoudigd. Iedereen wil erbij horen. Jarenlang werden we uitgelachen, maar nu lachen wij. De club is gezond en staat in volle bloei.

Het stadion zal tegen Excelsior (waarschijnlijk) uitverkocht zijn, de brasserie zit voor de wedstrijd helemaal vol met businessclub leden die eerst een hapje willen eten. En omdat er zoveel vraag was, rijdt de spelersbus speciaal vanaf het stadion naar Chez Heeren Janssen om gasten daar te kunnen laten eten. Voor aanvang van de wedstrijd worden ze weer netjes op de Krommedijk afgezet om de wedstrijd te kunnen bekijken.

We staan bovenaan. Wie had dat aan het begin van het seizoen verwacht. Met nog steeds één van de laagste begrotingen van de Gouden Gids Divisie gaat er misschien wel iets moois gebeuren in Dordt, want je weet het maar nooit. Maar we proberen wel realistisch te blijven. Bestuur, management en spelers blijven met beide benen op de grond. Doelstelling was een plaats in het linkerrijtje. Inmiddels voldoen we daar ruimschoots aan, maar de competitie duurt nog lang. In de winterstop zullen we gaan kijken of we de doelstellingen naar boven kunnen bijschroeven. Het is moeilijker om aan de top te blijven dan er te komen, maar we gaan ons stinkende best doen.

Niet alleen bij de thuiswedstrijden zit er steeds meer publiek. Steeds meer supporters gaan mee naar de uitwedstrijden. We hadden de afgelopen jaren al een fanatieke groep van zo’n 30 man. Inmiddels is deze groep gegroeid tot 150 supporters. Dankzij hun is het voor de selectie een stuk makelijker in de uitwedstrijden.

Ook in de Amstel Cup (beker) zijn we weer een ronde verder. Werden we vorig jaar nog uitgeschakeld in de eerste ronde. Inmiddels hebben we de achtste finale bereikt. Daarin moeten we het thuis opnemen tegen FC Den Bosch, niet makkelijk maar we hadden het natuurlijk veel slechter kunnen treffen. De beker is belangrijk voor de club. Hier is immers een financieel plaatje aan verbonden. Hoe verder je komt, hoe meer geld je krijgt van de KNVB.

De wedstrijd tegen Excelsior moet één groot feest worden. Het gaat zeker lukken, een uitverkocht huis, feestende supporters, een volle businessclub, het kan eigenlijk al niet meer fout gaan. Alhoewel, er moet natuurlijk wel gewonnen worden. Maar met de steun van de supporters wordt dit een stuk makelijker.

Fijne wedstrijd,

Marco Boogers

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.