Start tweede helft

De start van de tweede helft van het seizoen is tot nu toe niet goed verlopen. Als je deze drie wedstrijden terugkijkt kom je tot de conclusie dat we geen goede voorbereiding hebben gehad.

Onze eerste oefenwedstrijd was gelijk een competitiewedstrijd, MVV. Toen nog waren vijf a zes spelers niet fit. Tegen TOP Oss waren er nog vier spelers die amper op 70% van hun kunnen zaten. En op de bank zaten niet fitte en zelfs eigenlijk nog geblesseerde wisselspelers.

Nou gaan we terug naar de eerste week van de voorbereiding na de winterstop. Wegens het slechte weer trainden we op kunstgras en zonder echt hard te trainen waren er aan het eind van de week 12 geblesseerde spelers. Die spelers zijn op dit moment nog steeds niet fit genoeg om in de competitie 100% te kunnen functioneren. Eén oefenwedstrijd moesten we afzeggen vanwege al die blessures, een tweede werd afgelast omdat het niet mocht. Dus de eerste wedstrijd die we eigenlijk speelden was tegen MVV.

Met zo’n erbarmelijke voorbereiding konden we gewoon niet tot een goed resultaat komen. Want het kan natuurlijk nooit zo zijn dat we voor de kerst een fantastische reeks neerzetten, en er na de winterstop ineens niets meer van kunnen. Natuurlijk moet je als speler altijd eerst naar jezelf en het team kijken, maar als het elftal niet compleet is of met veel geblesseerde spelers moet spelen kuín je niet tot resultaten komen. Je hebt het dan nog moeilijk tegen een amateurclub.

Ik durf te stellen dat als we met dezelfde fitte groep als voor de winter hadden gespeeld nog meer punten hadden gepakt, maar dat is achteraf, Nu is het te hopen dat selectie op korte termijn weer volledig is. Daar vanuit durf ik te stellen dat wij nog een goede periode tegemoet gaan. Ik zal proberen wekelijks een column te schrijven over de club en de dingen die er gebeuren. Zijn er nog vragen of ideeën, ik hoor het graag.

Marco Boogers

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.