Op koers

De laatste 10 wedstrijden; 7 verloren, 2 gewonnen, 1 gelijk. Na een periode van 14 wedstrijden ongeslagen zitten we nu in een periode van mindere resultaten. Nu krijgen we weer een serie, MVV, GA Eagles, Eindhoven, Helmond Sport, waar we de punten moeten gaan halen. De nederlaagse spiraal kan je alleen maar doorbreken door er met zijn allen voor te vechten. Als het goed gaat is het makelijk, als ‘t slecht gaat moet er een team zijn. In de selectie zit genoeg kwaliteit om deze periode te boven te komen.

De doelstelling is nog steeds nacompetitie halen. Dit is geen extra druk leggen op de groep, maar iets waar me met elkaar voor hebben gekozen. En als je naar de kwaliteit in de groep kijkt is dit een reële doelstelling. Als je onze selectie doorneemt zitten daar heel veel jongens bij die in de ere-divisie gespeeld hebben. Van der Werff, Van der Meer, Den Dunnen, G. de Nooijer, D. de Nooijer, Kahya, Heerkens, Nieuwenburg, Van der Pennen, Monteiro, Van Galen, Carrilho, Van der Laan. Allemaal hebben ze de ervaring om het tij te keren. En de jonge talenten mee te trekken naar hoger niveau. Want je kan niet van de jonge jongens verwachten dat zij de kar trekken. Jongens als Maitimo, Van Muyen, Breinburg hebben in het begin van het seizoen goed gespeeld, maar maken nu kleine foutjes. Zij staan nog aan het begin van hun carriere en moeten nog leren omgaan met de druk en rol van favoriet in een wedstrijd. Aan de hand van de ervaren spelers worden zij alleen maar sterker en leren met de druk omgaan.

Met nog 13 wedstrijden te gaan worden langzaam de prijzen verdeeld. Dus we moeten zorgen dat we in deze serie de nodige punten pakken. En als je kijkt naar de selectie moet dit zeker lukken. Want ‘t zou toch jammer zijn als je met deze selectie niet de nacompetitie zou halen. Voorlopig liggen we op koers voor de nacompetitie. We staan op zesde plek op de ranglijst en ook de vierde periode komt er nog aan. Nu moeten we er voor zorgen dat we de 6e plaats handhaven, dan is de doelstelling bereikt. Hier hebben we nog 13 wedstrijden voor.

Marco Boogers

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.