Nieuw stadion

Na vele jaren hard werken en lobbyen is het gelukt. We hebben groen licht gekregen voor een nieuw stadion. Het lijkt misschien overdreven, maar het is een wereld prestatie van Ad Heijsman. Hij heeft er veel voor moeten doen. Ik weet niet of andere zolang hadden vol gehouden. Maar Ad is vasthoudend en dat resultaat is er nu. Het nieuwe stadion is nodig, het is nu echt tijd. Het nieuwe stadion betekent geen ander beleid. We zullen ook in de toekomst de doelen bij stellen, maar we zullen ook dan geen gekke financiele stappen doen. We zullen blijven zoeken naar de mix van spelers uit de jeugdopleiding en spelers van buitenaf halen. Wel wordt het makkelijker om spelers langer aan je te binden. Nu beginnen we elk seizoen weer van voor af aan en dat zal dan minder worden. Als we spelers langer kunnen behouden, kunnen we harder groeien. We willen dan structureel bovenin de jupiler League gaan mee draaien.

FC Dordrecht kijkt ook naar samenwerking met een andere BVO. Zo kunnen we efficiënt samenwerken en de kwaliteiten van elkaar benutten. We staan er voor open, maar zijn wel kritisch. Alle facetten zullen moeten kloppen.

Ik baal van de vele kaarten die we dit seizoen hebben gekregen. Het zijn er gewoon teveel. Als speler moet je jezelf altijd proberen te beheersen. De gevolgen zijn te groot voor het team. Neem de rode kaart van Sequeira. Onnodig! Nu missen we hem in de komende (cruciale) wedstrijd in de 2e periode. De afspraak is dat de kaarten door de spelers zelf worden betaald. Zo ook de rode kaart van Sequeira, maar ook zijn premie van de wedstrijd. De rode kaart van Guy Ramos mijn inziens erg zwaar en is terecht vrij gesproken.

We kunnen de 2e periode nog steeds winnen. Als wij a.s. vrijdag winnen van Almere City FC en FC Volendam verliest, dan staan we gelijk. Volgende week is het dan FC Emmen – FC Dordrecht en FC Volendam – FC Eindhoven. Niks is onmogelijk. Maar we moeten ook Almere City FC niet onderschatten hoor, iedereen kan van iedereen winnen in de Jupiler League. We richten ons eerst op vrijdag en dan pas op de uitwedstrijd tegen Emmen. Ik hoop dat er vrijdag veel toeschouwers komen kijken.

We kunnen een hele leuke maand krijgen. De spanning zit in de ploeg en hopelijk ook bij de toeschouwers. We moeten er voor gaan (de periodetitel). Samen kunnen we het doen. Misschien lukt het niet, maar we moeten er wel alles aan doen! De toeschouwers zijn daarom ook een belangrijke factor in succes. De ploeg en de club verdienen meer toeschouwers. Ook met het nieuwe stadion. Kom allemaal kijken! Het voetbal is altijd leuk en nu maken we ook een kans. De eerste periode hebben we geen kans gehad, dat is nu anders. Laten we er met zijn allen voor gaan.

In principe zullen we de selectie niet uitbreiden tijdens de winterstop. Als blijft het voetbal en moet je nooit nooit zeggen. We zijn erg tevreden over deze selectie. Deze jongens doen het erg goed en deze jongens moeten het ook kunnen doen.

Daar tegenover staat het vertrek van Vlatco Lazic. In wederzijds overleg is besloten om de samenwerking te beeindigen. Vlatco wil graag meer speelminuten en dat konden we hem niet garanderen. Vlatco wil zijn kans nu ergens anders beproeven en die kans willen we hem niet ontnemen. FC Dordrecht wenst hem daarbij veel succes.

Marco Boogers, 25/11/2010

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.