Nieuw seizoen

De voorbereiding is al weer twee weken op gang en de eerste oefenwedstrijden zagen er redelijk goed uit. Dubbele cijfers tegen een amateurclub, winst tegen ADO Den Haag en gelijke spelen tegen RKC Waalwijk en Jong Heerenveen. Belangrijker dan de resultaten was het vertoonde spel. Je ziet nu al duidelijk dat deze groep verder is dan die van de jaren daarvoor. Dat moet ook wel, want als we naar het linkerrijtje willen (en misschien zelfs meer), hebben we niet alleen kwaliteit nodig, maar moeten we ook kritisch blijven kijken. We moeten ons immers vergelijken met andere ambitieuze clubs uit de Gouden Gids Divisie.

Tegen RKC, ADO en HSSC was ik positief, tegen Heerenveen vond ik het matig. Het meest tevreden ben ik over de onderlinge coaching omdat die in een wedstrijd van doorslaggevende betekenis kan zijn. Gérard de Nooijer vervult daar een heel belangrijke rol in. In de groep leeft duidelijk een prestatiedrang, een motivatie om dit jaar iets neer te zetten. Ieder heeft daar zijn eigen reden voor. De ene is met zijn laatste voetbaljaren bezig en wil nog één keer iets bereiken, de ander moet nog verder en probeert een nieuwe stap omhoog te maken. Het maakt niet uit, als de eigen motivatie maar aanwezig is, dat is het belangrijkste.

Je hebt twee verschillende soorten oudere spelers. De eerste soort is alleen voor zichzelf bezig en de tweede categorie wil er ook voor de club nog wat van maken. In die laatste categorie hebben we gezocht en met Van der Laan, Van der Werff en de gebroeders De Nooijer hebben we spelers gehaald die echt met én voor Dordrecht willen gaan voetballen. In gesprekken tijdens de contractbesprekingen waren we al tot deze conclusie gekomen, maar nu al blijkt dat het ook echt waar is. Het is alleen te hopen dat de belangrijke spelers fit blijven, want het is niet mogelijk deze op te vangen.

Daarom is het belangrijk dat de jonge spelers klaar staan als het onverhoopt toch zover zou komen. Ook dit jaar weer zijn er een aantal jonge talenten die met de eerste selectie meetrainen en klaar gemaakt moeten worden voor het grote werk. Zij hebben het echter het voordeel dat zij in een goede groep terecht zijn gekomen, waardoor hun ontwikkeling sneller zou kunnen gaan. Ze zijn in ieder geval leergierig genoeg.

Ik verwacht dit jaar een heel leuk seizoen. De seizoenkaartenverkoop loopt ongekend goed, de sponsoring trekt ook weer aan en iedereen is enthousiast. Nu moet het er echt van gaan komen dat FC Dordrecht ergens om mee gaat strijden. Ik moet zeggen dat we potentie hebben en dat Dordt eindelijk weer iets voorstelt. Het eerste elftal is tenslotte het vlaggenschip van de club en ik denk dat we daar allemaal weer trots op kunnen worden.

Het laatste dat ik nog even wil zeggen is dat ik hoop dat de supporters hun enthousiasme zullen verspreiden en, net als vroeger, weer familie, vrienden of kennissen mee naar de Krommedijk zullen nemen. We willen weer naar de top, en daar hoort het publiek bij.

Ik wens iedereen een leuk en goed jaar tegemoet. Binnen onze mogelijkheden hebben we getracht onze uitstraling en imago te verbeteren en bijvoorbeeld het tenue, de opkomstmuziek en doelpuntenjingle te vernieuwen. We hebben met Mickey2Much een fantastische ambassadeur en we proberen de service en het vermaak in het stadion nog verder te verbeteren.

Onze ambitie is redelijk, onze doelstellingen normaal, maar we durven best uit te spreken dat we dit jaar heel graag de nacompetitie willen halen.

Marco Boogers

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.