Na 8 jaar weer na-competitie

Acht seizoenen hebben we er op moeten wachten, maar eindelijk spelen we weer nacompetitie. De laatste keer dat we aan het toetje van de Eerste Divisie meespeelde was in het seizoen 1998/1999.

Nu acht jaar later doen we weer mee en dat is natuurlijk geweldig voor een club als FC Dordrecht. De doelstelling voor dit seizoen was het linkerrijtje, dat hebben we inmiddels ruim gehaald. De nacompetitie zien we als extra-tje. Maar we hebben het met zijn allen zeker verdient. Dit hebben we bereikt met de laagste begroting van het Nederlandse betaalde voetbal. Dit hadden we nooit bereikt zonder de inzet van het bestuur, het management, de vrijwilligers, de technische staf, de spelers en de supporters. Dit hebben we met zijn allen gedaan. Ook de komende 2 seizoenen zal de doelstelling het linkerrijtje zijn, maar we zeggen natuurlijk nooit ‘nee’ tegen een plekje in de play-offs.

Zo’n 3 jaar geleden zijn we begonnen met de opbouw van het nieuwe FC Dordrecht. Vorig seizoen eindigde we als 9e, het jaar ervoor als 8e. Dit seizoen kunnen we nog 2e worden, maar ook 6e. We zullen dus de laatste twee wedstrijden nog ons stikkende best moeten doen, want we gaan natuurlijk proberen om te eindigen binnen die top 3. De stijgende lijn zie je niet alleen in de ranglijst terug. Ook de bezoekers aantallen gaan omhoog. Zaten we vorig seizoen gemiddeld nog op 1500 toeschouwers per thuiswedstrijd. Dit jaar is dit gemiddeld 2400. Voor volgend seizoen gaan we de lat weer iets hoger leggen. We proberen naar 2800 toeschouwers te gaan groeien. Dat zou toch geweldig zijn. Ook voor het nieuwe stadion is dit natuurlijk ook erg belangrijk.

Maar niet alleen tijdens thuiswedstrijden komt er veel publiek. Bij uitwedstrijden behoort FC Dordrecht tot de top 3 clubs van de meest meereisende supporters in de Jupiler League. Dat zegt een hoop over de club en de supporters. De spelers zijn hier natuurlijk hartstikke blij mee. De spelers krijgen hier echt een kick van als ze op vreemde bodem spelen en zullen daardoor alleen maar beter presteren.

Ook commercieel gezien is FC Dordrecht aan het groeien. De commerciële afdelingen heeft ook voor volgende seizoen al diverse sponsors weten te strikken en zoals het er nu uitziet zal de begroting volgend jaar weer iets omhoog gaan.

Ook de banden met de gemeente en de amateurclubs in Dordrecht zijn goed. We hebben inmiddels een trainingsveld bij buurman DFC en de gemeente zorgt goed voor onze velden. Dit is natuurlijk hartstikke belangrijk voor het aanvallende spel dat wij graag spelen.

Voor volgend seizoen hebben we al 17 contract spelers vast liggen. Van sommige daarvan hebben we het contract verlengd en voor andere loopt het contract door. Dit betekent dat 90% van de huidige groep sowieso intact blijft. Maar ook de technische staf, onder leiding van onze fantastische trainer Gert Kruys, zal voor volgend seizoen ongewijzigd zijn. Zo kunnen we de lijn van dit seizoen door gaan trekken.

Nog voor de zomer hopen we meer uitsluitsel te krijgen over een locatie voor het nieuwe stadion. Dit hebben we zeker nodig op de komende jaren structureel te kunnen doen in de top van de eerste divisie. En wie weet komt er dan de dag dat we kunnen denken over promotie.

De club heeft ook slechte jaren gekend, dat weten we allemaal. Maar we mogen er met zijn allen zeker trots op zijn wat nu behaald hebben. Met zijn allen moeten we gewoon gaan genieten van de play-offs.

Een nadeel van het succes van dit seizoen is natuurlijk de belangstelling voor spelers. Maar misschien is nadeel niet het goede woord. Uiteindelijk is die belangstelling alleen maar weer goed voor de club. We zijn weer in beeld, we doen weer mee. Natuurlijk hadden wij Cecilio Lopes graag in Dordt gehouden, maar aan de andere kant levert het geld op, waar we andere spelers voor kunnen halen. We zijn er van overtuigd dat we met Muhamadu en Putter een minstens zo gevaarlijke voorhoede hebben. Voor de winterstop behaalde we 37 punten, tot nu toe staan we op 27 punten na de winterstop met de nog 2 wedstrijden te gaan. We kunnen dus nog op 33 punten komen. Daarbij komt nog eens dat we voor de winterstop 22 duels speelde, na de winterstop zijn het er maar 16.

Wat ik persoonlijk erg leuk vindt is dat we de laatste tijd steeds meer supporters aan de slag zien gaan bij de jeugdopleiding (Mathijs Hoogendoorn & Johan Bogers). Dit is natuurlijk hartstikke goed voor onze jeugd. Maar we hebben nog veel meer vrijwilligers nodig bij de jeugd. Dus spreek me gerust een keer aan als je het iets lijkt om daar aan de slag te gaan.

Ik hoop jullie allemaal te zien tijdens de laatste 2 wedstrijden van het seizoen en natuurlijk tijdens de play-offs. Met zijn allen kunnen we een leuk slot van het seizoen maken.

Marco Boogers

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.