Het nieuwe seizoen

Na een succesvol seizoen 2006/2007 is het nieuwe seizoen eindelijk weer begonnen. Ik kijk al uit naar de start van de competitie en het vele plezier wat we er met allen aan zullen gaan beleven.

De selectie is na genoeg hetzelfde gebleven als de afgelopen editie. Alleen de 4 huurlingen hebben FC Dordrecht verlaten. Hun vertrek hebben we deels al opgevangen met Frank de Haan, Nassir Maachi en Resham Sardar. Daarnaast willen we de selectie nog zeker uitbreiden met een nummer 9 en een nummer 10. De aanvalslinie verdient nog wat versterking.

We zijn erg blij dat diverse spelers het afgelopen seizoen hun contract hebben verlengd. O.a. Moussa Kalisse, Ruud Kras, Sjoerd Rensen, Juanito Sequeira en Guy Ramos hebben contracten tot 2009 en in sommige gevallen zelfs tot 2010. Zo kunnen we goed door blijven bouwen met de club.

In de selectie zitten ook weer een aantal grote talenten. Frank de Haan, Resham Sardar en Nassir Maachi zijn enkele daarvan. Zij hopen zich bij Dordt zo te ontwikkelen dat ze er een mooie transfer kunnen bewerkstelligen. Zij hebben zeker de potentie om door te groeien. Het beste voorbeeld uit de afgelopen jaren is natuurlijk Maceo Rigters.

Ook de technische staf is volledig intact gebleven. Zij kunnen het werk dat ze afgelopen seizoen opgestart doorzetten. Alle personen in de technische staf zijn ambitieus, enthousiast en gedreven. Daarnaast bezitten ze natuurlijk over meer dan voldoende kennis om ook het komend seizoen weer aanvallend voetbal op de mat te leggen.

Het aanvallende voetbal is voor dit seizoen één van de doelstellingen. Daarnaast hebben we als doel gesteld dat we in het linkerrijtje willen eindigen en weer mee willen doen aan de na-competitie.

Supporters spelen ook weer een belangrijke. Niet alleen motiveren zij de spelers enorm, maar ook zij zorgen voor de groei van de club. Het afgelopen jaargang zaten we op gemiddeld 2300 supporters aan de Krommedijk. Het komend seizoen willen we dit graag doortrekken naar 3000. Dit moet mogelijk zijn. Dordt loopt steeds meer warm voor FC Dordrecht en dit was dan ook goed te zien tijdens de 3 thuiswedstrijd in de play-offs. Toen kwamen er namelijk gemiddeld 3500 toeschouwers naar ons stadion. De basis hiervoor is al gelegd, we hebben namelijk nu al meer seizoenkaarten verkocht dan het afgelopen seizoen. Dit is natuurlijk fantastisch. De komende weken spelen we diverse aantrekkelijke oefenwedstrijden. Ik hoop dat jullie allemaal dan al komen kijken.

We hopen snel iets van de gemeente Dordrecht te horen over het nieuwe stadion. Want dan kan de club eindelijk nog verder gaan groeien. Niet alleen commercieel, maar ook qua bezoekers aantallen.

De afgelopen jaren hadden we altijd de laagste begroting van het betaalde voetbal. Ook hier is gelukkig verandering in gekomen. Dankzij de groei van de club behoren we niet meer tot de onderste plaatsen.

Door de stijging van de bezoekersaantallen, de resultaten op het veld en de commerciële inspanningen zijn we behoorlijk in aanzien gestegen. Dordt telt weer mee in het Nederlandse betaalde voetbal.

Ik hoop dat ik jullie allemaal zie bij de wedstrijden tijdens de voorbereiding of anders aan het begin van het nieuwe seizoen. Met zijn allen kunnen we er weer iets moois van maken.

Marco Boogers

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.