Hans de Koning

Hans de Koning, geboren 05/04/1960 in Rotterdam. In zijn actieve loopbaan gespeeld voor AZ en FC Twente. Als (keepers/assistent) trainer bij AZ en Fortuna Sittard. Het is allemaal na te lezen op de site van de VI. Maar wat er niet te lezen staat is dat Hans een geweldige man is, want dat is ie. Voor iedereen staat hij klaar en zal altijd met iedereen een praatje maken.

Na het uit elkaar gaan van FC Dordrecht en Robert Verbeek zochten we een trainer die blanco tegenover de groep stond, ervaring had en heel belangrijk, iemand die discipline hoog in het vaandal had staan. Bij Hans de Koning waren we aan het juiste adres. Tijdens het eerste gesprek was hij meteen enthousiast. Hij had het lef om in een groep te stappen waar onrust was.

Langzaam trok hij de groep uit het dal van nederlagen en gaf de groep steeds meer zelfvertrouwen. Beetje bij beetje gingen alle gezichten weer dezelfde kant op staan. De sfeer kwam weer terug in de groep en de spelers werden beter. Dit had zijn uitwerking op de hele organisatie. Iedereen had er weer zin in en geloofde weer in de gestelde doelen. In het veld werd er weer geknokt voor elkaar en iedereen hield zich aan de afspraken binnen en buiten het veld.

Onder leiding van Hans de Koning heeft FC Dordrecht 10 wedstrijden gespeeld. Hans wist dit van te voren, het enigste wat erbij kon komen was de na-competitie. Vijf duels werden gewonnen. Eindhoven thuis, VVV thuis, Emmen uit, FC Volendam thuis en AGOVV uit werden gewonnen. Twee x gelijkspel en 3 nederlagen, kortom 17 punten in 9 wedstrijden. Geen slechte score voor een trainer die laat in het seizoen instapt.

We zijn dit seizoen geeindigt op de 8e plaats met 24 punten meer dan vorig seizoen.
Volgens seizoen gaat Hans een eerste klasser uit Noord Holland trainen, maar stilletjes hoopt hij op een club in het betaalde voetbal. Maar de plaatsen zijn gering. Wie weet krijgt Hans een kans, hij zou het verdienen.

Een tipje voor de andere clubs. Zoekt u nog een trainer….bel Hans de Koning. Weet dat je club er altijd beter van wordt met hem aan het roer.

Hans bedankt.

Marco Boogers

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.