Geen slecht voetbal

Ik moet toegeven ‘het seizoen loopt niet helemaal zoals ik van te voren verwacht had’. Het zit nu echt goed tegen. En hoe ‘t komt? Volgens mij ligt het niet aan de trainer of aan de spelers. Maar hebben we gewoon pech. Nou ja, voor een groot gedeelte dan. Natuurlijk verzuimen we te scoren, maar om nou te zeggen dat we van de mat gespeeld worden. Nee toch. Goede wedstrijden van ons eindigen in gelijke spelen en zelfs in nederlagen.

Ik begin zelf te merken dat ik steeds chagrijniger en prikkelbaarder wordt. Daarom kan ik het ook goed begrijpen dat de supporters en de sponsors klagen. Iedereen ziet de club het liefste winnen. Maar ook dit hoort bij ‘t voetbal, al wil ik dat natuurlijk niet als excuus gebruiken. Voor ons technische staf en selectie is het belangrijkste nu dat we de kansen die we krijgen om gaan zetten in winst. Alleen dan kunnen we uit dit dalletje klimmen. Maar we moeten dit dan wel met zijn allen doen, met de supporters als belangrijke 12e man. Iedereen wil graag winnen.

Tegen Helmond Sport, Haarlem en zeker tegen MVV hebben we goed gespeeld. Vooral de supporters die mee zijn geweest naar MVV kunnen dit beamen. Aan het spel heeft het niet gelegen. Toen we een aantal seizoenen geleden 18e stonden had ik ook een klotengevoel, maar had er ook wel vrede mee. We konden op dat moment gewoon niet beter. Maar nu….we horen toch niet thuis op de 11e plaats waar we nu staan. We hebben een goede groep waarmee we in het linkerrijtje mee moeten kunnen draaien. Maar de doelstellingen van dit seizoen zijn nog haalbaar. We zitten pas op de helft van de competitie. Het linkerrijtje en de nacompetitie halen is nog steeds mogelijk. Dus geven we zeker niet op. Met zijn allen kunnen we ‘t doen. Maar door kritiek gaat geen enkele speler beter voetballen.

Deze week spelen we 2 thuiswedstrijden. We kunnen goede zaken doen als we 2 overwinningen halen. Laten we ‘t met zijn allen gaan doen!

Blijf een dordtenaar en hou van je club.

Marco Boogers

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.