Erop of eronder

We zitten nu enkele dagen voor de thuiswedstrijd tegen Stormvogels/Telstar. Wie had aan het begin van dit seizoen verwacht dat dit ‘de wedstrijd van het jaar’ zou zijn. Want dat is het. Bij winst is de na-competitie binnen bereik en spelen we nog 2 finale’s. Verliezen we de wedstrijd dan is na-competitie onbereikbaar en rest ons nog het uitspelen van de competitie. Wij – de club, technische staf, medische staf, selectie en medewerkers – doen er alles aan om het doel van na-competitie te halen.

Onder leiding van trainer Hans de Koning wordt er hard getraind. De interim coach heeft tot nu toe knap werk geleverd. Alle kopjes staan weer dezelfde kant op en de selectie is bereidt om voor elkaar te vechten, voor elkaar door het vuur te gaan. Wij zijn dan ook erg blij dat we gekozen hebben voor De Koning. Hij heeft weer voor rust gezorgd.

Tijdens de winterstop hebben we de doelstelling aangescherpt. In eerste instantie gingen we alleen voor een plek ik het linkerrijtje. Maar tijdens de winterstop was iedereen het erover eens dat we ook voor de na-competitie moesten gaan strijden. Het doel leek makelijk haalbaar, we hadden immers nog een aantal weken bovenaan gestaan. Maar ook in het voetbal zit het niet altijd mee. Een periode van slechte wedstrijden volgde. Nu zitten we weer op het goede spoor. De laatste weken wordt het voetballend al beter en vorige week werd er zelfs een goede overwinning behaald op en in Emmen.

De rol van de supporters is van groot belang in het behalen van de na-competitie. Een club bestaat niet enkel uit 11 spelers op het veld. Er werken natuurlijk een hoop mensen achter de schermen. Maar ook de supporters die elke vrijdag weer de weg weten te vinden naar de Krommedijk zijn van groot belang. Elke voetballer zal beter spelen tussen volle tribune’s dan te midden van half lege. Jullie aanmoedigingen, de spandoeken en de sfeer brengen de spelers naar een hoger level. Namens de gehele selectie vraag ik jullie dan ook om met zoveel mogelijk naar het GN Bouw stadion te komen. Het bestuur heeft leuke aanbiedingen bedacht zodat hopelijk ook de laatste twijfelaars over de streep getrokken kunnen worden. Wij zullen er staan, hopelijk jullie ook!

Marco Boogers

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.