Einde en nieuw begin

Na 17 jaar betaald voetbal heb ik een punt achter mijn carriere gezet. Ik vond het fijn te kunnen stoppen bij de club waar het ooit allemaal begonnen is. Afscheid kunnen nemen in je eigen stad is het mooist denkbare scenario. Je hoopt op een vol stadion met een gezellige entourage. Toen ik het veld opkwam en zag dat het stadion inderdaad helemaal vol zat ging er toch wel iets door me heen. Ik vond het een fantastische avond. Toen ik mijn ereronde liep en al die fakkels zag, had ik zoiets van “ja, dit is wat ik had gewild”. Bedankt dat jullie er allemaal waren.

Ik hoop dat we dit seizoen ook veel publiek zullen krijgen. Het is mijn droom om ons stadion vol te krijgen. We hebben een grote, mooie stad met een leuke club waar ik mijn hart aan heb verpand. Ik ben trots op Dordrecht en eigenlijk zouden we dat met zijn allen moeten zijn, net zoals in de tijd van DS. Dan kunnen we er weer iets moois van gaan maken.

Nu ik gestopt ben met voetballen ga ik al mijn tijd helemaal in de club steken. Overdag ben ik bij het eerste en ‘s avonds bij de jeugd. De jeugd is voor FC Dordrecht heel belangrijk. In de selectie lopen nu al negen spelers die uit onze opleiding zijn doorgekomen. Ze hebben nu nog de tijd nodig om zich verder te ontwikkelen. Die doorstroming moet structureel worden omdat dat de enige manier voor ons is om in de toekomst te kunnen groeien. De jeugd doet het op dit moment heel goed, veel talenten en een goed functionerend kader. We gaan er hard aan werken om dit zo te houden.

Dit seizoen heb ik veel vertrouwen in het eerste. Er zijn een aantal goede spelers bijgekomen en de jonge jongens hebben inmiddels ook al een jaartje ervaring. In de voorbereiding hebben veel spelers laten zien dat ze hard vooruit zijn gegaan en de sfeer in de groep is erg goed. Dit jaar verwacht ik veel omdat de motivatie meer dan 100% is. Laten we hopen dat mijn verwachtingen uit zullen komen en dat we met goed voetbal veel punten zullen halen. Want die 18e plaats, dat nooit meer!

Marco Boogers

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.