Eigen jeugd

Langzaam zie je de doorstroming van onze eigen jeugd op gang komen. Organisatorisch hebben we het één en ander verandert. Naast het vaker trainen in de week, zijn ook de faciliteiten voor de jeugdspelers verbeterd.

Het is ook goed te zien aan de ranglijsten. Het 2e en de A-jeugd draaien bovenin mee in hun competitie. Zij zijn natuurlijk op korte termijn natuurlijk de belangrijkste groep die eventueel door kan groeien naar de eerste selectie. De B en C-jeugd zijn daardoor zeker niet minder belangrijk. Hier wordt de basis gelegd. En ook deze beide elftallen doen goed mee in hun competitie. De B-jeugd staat in de sub-top, de C-jeugd draait bovenin mee.

De laatste weken krijgen al veel jongens de kans om mee te trainen met de 1e selectie. Door te trainen op een hoger niveau zullen ze weer meer leren. Maar voor ons ook een goed moment om te kijken of ze ‘t aankunnen. De oudere spelers van de 1e selectie kunnen onze jeugdspelers zoveel leren. Maar het laatste stapje is altijd aan de speler zelf.

Als je zie hoe bijvoorbeeld ons 2e elftal speelt, dat iedere maandag speelt om 18.30 uur, (kom gerust een kijken, toegang is gratis) hebben veel jongens potentie om het te halen. Het laatste stapje is belangrijk om door te breken, de mentaliteit en kwaliteit is duidelijk aanwezig. Maar dit laatste stapje is wel altijd het moeilijks. Het is aan hun om te laten zien dat ze het laatste stapje kunnen maken. Dat ze de rust kunnen bewaren en er staan als de trainer hun vraagt het stapje te maken. Guy Ramos, Alex van Dommelen, Sherwin Londt, Adil Auassar en Daniel Munoz zijn de spelers die mee al mee trainen met de selectie van Jurrie Koolhof . Sommige hebben al speelminuten gekregen, andere hebben wel op de bank gezeten. Hun tijd komt wel. Goede voorbeelden uit onze jeugd opleiding zijn natuurlijk Bart van Muyen en Johan Versluis. Beide hebben in de jeugdelftallen van FC Dordrecht gespeeld.

We zijn bezig de jeugdopleiding uit te breiden met een D elftal, dit is een groep in de leeftijdcategorie 10 tot 12 jaar. Hierdoor kunnen we de talenten uit de regio eerder naar onze club halen. Daardoor worden de doelstelling nog beter bereikt. De scouting is in volle gang, voor de D-jeugd en ook de voetbalschool wordt hier op aangepast. Momenteel wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de KNVB-certificering die nodig is om met een D-elftal te mogen starten.

Kom gerust eens kijken bij één van onze jeugdelftallen. Ze spelen leuk voetbal en de toegang is altijd gratis. Het actuele programma kunt u altijd vinden op onze website.

Marco Boogers

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.