Een echte club

FC Dordrecht leeft. Ik begin het steeds meer te merken. Als ik door de stad rij zie ik steeds meer auto’s rijden met een FC Dordrecht sjaaltje op de achteruit, een prachtig gezicht. Steeds meer mensen willen bij de club horen. De afgelopen paar jaar zijn we telkens een stapje om hoog geklommen. Ieder jaar weer verkopen we meer seizoenkaarten dan het jaar ervoor. En eindelijk zitten we boven de 2000 bezoekers per thuiswedstrijd.

Dit was een aantal jaar geleden wel anders. Wij als FC Dordrecht doen er dan ook alles aan om zoveel mogelijk supporters naar het stadion te krijgen. Heel Dordrecht moet warm gaan lopen voor onze FC. En wat ons betreft is het hoogtepunt nog lang niet bereikt. Hoe meer supporters hoe beter, de club is ten slotte van de supporters. Het gaat in voetbal natuurlijk altijd om het resultaat, maar ook het gevoel wat je erbij hebt is belangrijk. En dat gevoel wordt steeds sterker, het bereikt meer mensen. FC Dordrecht leeft!!

Ook de jeugdopleiding leeft als nooit tevoren. Alle elftallen zijn meer gaan trainen, zodat we naar een hoger niveau kunnen. En het werpt al zijn vruchten af. Alle jeugdelftallen zijn zeer goed begonnen in hun competitie’s. Zo staat het beloften elftal zowel in de competitie als in de beker bovenaan.
De huidige spelers van de A-jeugd en beloften zijn van een zeer goede lichting. Guy Ramos is de eerste speler die debuteerde in het eerste elftal, maar de kans in groot dat er nog een aantal zullen gaan volgen dit seizoen. Diverse spelers uit de A-plus groep (A-jeugd en Belofte’s) zullen dit jaar de kans krijgen om mee te gaan trainen met de selectie. Voor de speler zelf natuurlijk een geweldige ervaring. Jonge voetballers worden hier alleen maar beter van, zowel mentaal als fysiek.

Ook bekeren we dit jaar weer verder. FC Volendam is de tegenstander in de 3e ronde. Gelukkig spelen we thuis. Het zal natuurlijk geen makkelijke wedstrijd worden, maar we zijn absoluut niet kansloos. Zeker met de geweldige supporters van FC Dordrecht aan onze kant zullen we het maximale eruit gaan halen. Wie herinnert zich niet de kwart finale van FC Dordrecht uit bij NEC. 500 supporters bezochten die wedstrijd, prachtig was het. Wie weet kunnen we zo’n kunstje nog een keer flikken.

Marco Boogers

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.