De jeugd heeft de toekomst

Het klinkt natuurlijk als een cliche, “De jeugd heeft de toekomst”, maar voor een club als FC Dordrecht is het zeker een feit. Voor bvo’s met een lage begroting (FC Dordrecht heeft de één na laagste begroting van de Gouden Gids Divisie!) is een goed technisch beleid en de jeugdopleiding van groot belang.

Door regio talenten al op jonge leeftijd naar de club te halen en ze door te ontwikkelen hopen we er elk jaar een paar door te kunnen laten stromen naar onze 1e selectie. Natuurlijk zal dit het ene jaar een speler meer of minder zijn dan het andere jaar.

Tot nu toe bestaat onze jeugdopleiding uit 4 selectie’s. De A-jeugd (16 t/m 18 jaar), de B-jeugd (14 t/m 16 jaar), de C-jeugd (12 t/m 14 jaar) en de voetbalschool (10 t/m 12 jaar). De voetbalschool is een soort voortraject. Talentjes trainen bij FC Dordrecht naast de trainingen van hun eigen club. Omdat het belangrijk is om talenten zo jong mogelijk te halen, gaan we vanaf volgend seizoen beginnen met een D1 elftal. De voetbalschool zal zich dan gaan richten op talenten tussen de 8 en 10 jaar, dus eigenlijk E-junioren. Op dit moment zijn de scouts van FC Dordrecht al druk bezig met de formatie van de D & E-junioren van volgend seizoen. Maar ook achter de schermen wordt hard gewerkt. FC Dordrecht wil namelijk een zogenaamde KNVB certificering hebben. Dit is een soort keurmerk voor de jeugdopleiding waar bepaalde eisen qua organisatie en opleiding aan vast zitten.

Ook het belofte elftal maakt deel uit van de jeugdopleiding. Hoewel de beloften en A-jeugd hun eigen wedstrijden spelen beschouwen we dit als één groep. We noemen dit de A+ groep. Veel bvo’s hebben inmiddels voor deze constructie gekozen. De groep traint gezamenlijk en spelers schuiven hierdoor makkelijker door.

De competitie ranglijsten zijn natuurlijk een goede afspiegeling van onze opleiding. De beloften hebben een heel goed seizoen. De groep wordt getraind door Joop Lankhaar en draait bovenin hun competitie mee. Helaas gaan we aan het einde van dit seizoen afscheid nemen van Joop, maar we respecteren zijn keuze. De A-jeugd wordt getraind door Bert Bartelings, net zoals Joop heeft Bert vroeger nog in het 1e elftal gespeeld. Ook de A-jeugd doet mee in de top van de competitie. Vorig seizoen pakte zij een periode titel. De B-jeugd staat momenteel in de middenmoot. Alhoewel de resultaten een beetje wisselvallig zijn, doen ze het zeker niet slecht. In de winterstop werd trainer Wim Thijssen vervangen door Dries Kroos, hij kwam over van de jeugd van Sparta. De C-jeugd hebben veel 1e jaars dit seizoen. Dit zie je ook terug op de ranglijst. Maar de jongens van trainers Arie Nugteren en Peter Drijver werken hard en zullen zeker hun slag nog gaan slaan.

De afgelopen maanden hebben we ook 3 jeugdspelers voor langere tijd weten te binden aan de club. Adil Auassar, Scherwin Londt en Jan Tuitel hebben alle drie voor meerdere seizoen getekend. Wij zijn als club dan ook blij dat we hun hebben kunnen behouden voor FC Dordrecht.

Interesse gekregen in onze jeugdopleiding! Kom gerust eens kijken bij een wedstrijd van een van de elftallen. Op deze website staan altijd de actuele wedstrijden. En voor alle jeugdwedstrijden is de toegang gratis.

Wie weet tot langs de lijn bij de jeugd.

Marco Boogers

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.