De eerste overwinnning

De eerste overwinning is weer binnen, na een toch teleurstellende start hebben we maandag dan eindelijk de eerste overwinning gevierd.

Ik moet zeggen dat we al 4 wedstrijden goed voetbal spelen, maar de tegenstanders spelen nu een ander concept tegen FC Dordrecht. We zien na dat de tegenstanders een verdedigende speelstijl hanteren tegen onze ploeg. De eerste 4 wedstrijden hebben we tegenstanders gekregen die met 11 man achter de bal spelen. Wat onze trainer Gert Kruys ook al aangaf, moeten we daar eigenlijk een goed gevoel over hebben. Want ze spelen natuurlijk niet zomaar op die manier. Alleen het is wel anders voetballen dan vorig jaar. Nu zijn de tegenstanders blij als ze met 1 punt de Krommedijk verlaten, maar ook onze tegenstanders tijdens de uitwedstrijden (Cambuur & Helmond Sport) zouden tevreden zijn geweest met 1 punt.

Dordrecht gaat langzaam het stapje maken naar de top eerste divisie. Dat zie je met spelers, maar zeker ook qua organisatie. We hebben gelukkig een goede trainingsstaf. Dat zie je ook de eerste 2 weken, na nederlagen gaan de koppies niet hangen, maar blijft de sfeer positief. Ik wil dan ook een groot compliment maken aan de gehele technische staf. Er moet nu anders gespeeld worden. De tactiek moet beter zijn dan vorig jaar, en daar slagen ze in. We zijn immers niet meer de ploeg van vorig jaar voor onze tegenstanders.

Ook tegen FC Emmen hebben we weer gezien dat er een ploeg op bezoek kwam die tevreden zou zijn met één punt. Al voor rust wordt er tijd gerekt. De tegenstander past zijn spel aan en wij hebben een andere rol. Dit kunnen we heel goed voetballend oplossen, maar ook de randvoorwaarden kunnen we beinvloeden. Daarom heeft FC Dordrecht ballenjongens langs de kant van het veld neer gezet. Zodat tegenstander minder tijd kunnen rekken en we het tempo in de wedstrijd kunnen houden. Maar ook het veld moet gewoon altijd goed zijn. Gelukkig werkt de gemeente Dordrecht hier perfect in mee.

Tot slot hoop ik dat ook de Nederlandse scheidsrechters aanvallend voetbal in de Jupiler League meer zullen promoten. Ik vind dat er nu nog te weinig op getreden wordt tegen tijdrekken, maar dat er ook nog zo nu en dan te veel in het voordeel wordt gefloten voor de verdedigende ploeg.

Ik hoop jullie allemaal aanstaande vrijdag weer te zien bij de thuiswedstrijd tegen RBC.

Marco Boogers

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.