Boodschappen doen

Vandaag is het zaterdag, de dag na de eerste overwinning van dit seizoen. ‘s Morgens ben ik eerst naar de jeugd geweest, de B’s en de C’s speelden thuis, maar daarna ga ik eindelijk zelf weer eens boodschappen doen. Want na de valse start van deze competitie ga je niet met plezier naar de bakker en de slager. De verwachtingen waren na de voorbereiding erg hoog, maar de opmerkingen na de wedstrijden tegen TOP en Fortuna bijzonder cynisch. Maar vandaag kan ik zelf weer de winkels binnenstappen om vers brood te halen.

De verwachtingen voor dit seizoen waren dus heel erg hoog, dat hebben we zelf ook gecreëerd. Ik ben ook van overtuigd dat we een elftal hebben die de doelstellingen moet kunnen halen. Daarom was het een grote opluchting dat we bij een andere kandidaat voor de nacompetitie met 1-4 hebben gewonnen. Eigenlijk hadden we die eerste winst bij TOP al moeten halen. Met de rust hadden daar met 0-3 voor moeten staan. Maar dat gebeurt niet en vervolgens zijn we daar in de tweede helft keihard terug gewezen. Tegen Fortuna hadden we ook moeten winnen, maar toen was het veldspel niet goed.

Tegen Cambuur stond er eindelijk de hele wedstrijd een team. Goede spelers alleen is niet genoeg, ze moeten wel een eenheid vormen, want op basis van individuele klasse alleen kun je nooit een voetbalwedstrijd winnen. Soms heeft dat alleen wat meer tijd nodig, er zijn tenslotte 12 nieuwe spelers gekomen. Dat is nooit in één keer een team. Maar aan de andere kant lopen er nu ook spelers met zoveel ervaring dat je mag verwachten dat ze daartoe ook zelf initiatieven nemen. In Leeuwarden was het zover en dan zie je ook dat zelfs spelers met 400 wedstrijden ervaring op zo’n moment heel erg blij kunnen zijn.

Deze week gaat leuker worden dan de weken daarvoor. Bij iedereen leeft het besef dat er gewonnen moet worden en als dat niet lukt, komen er irritaties. Dat merkte je na de wedstrijd tegen TOP. Dan zie je dus dat er iets is veranderd bij Dordt. Vorig jaar leefde dat niet zo, nu is de hele club er op gericht om te winnen. En daar gaat het in het voetbal tenslotte om.

De laatste tijd werd mij vaak gevraagd naar eigen jeugd. Zelf ben ik ook hoofd jeugdopleiding, dus ik vind het ook leuk als jeugdspelers het eerste halen. Maar de doelstelling is omhoog gegaan, dan wordt er ook meer van spelers verwacht. Het niveau van het eerste elftal is nu veel hoger, dat betekent dat jeugdspelers ook dat niveau aan moeten kunnen. Zij moeten dus beter worden. Wij kijken nog altijd naar onze eigen jeugdspelers, maar het wordt wel moeilijker. Gelukkig hebben we nog steeds een aantal talenten die het mogelijk kunnen gaan halen. De doelstelling is het linkerrijtje en mogelijk meer, topvoetbal in Dordt. De eisen zijn daarom hoger, de wetten harder. Dat dat betekent dat er ook jongens af zullen vallen is inherent aan het voetbal. Maar we werken er keihard aan en zullen niet nalaten de grote talenten hun kans te geven. We zullen er allemaal alleen wat meer geduld voor nodig moeten hebben.

En nu stop ik ermee want om dit weekend helemaal compleet te maken, ga ik nu eerst nog even langs de markt om een lekker visje te gaan halen!

Marco Boogers

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.