Analyse

Zeven wedstrijden zitten erop, vier gewonnen, twee gelijk, één verloren. Twaalf voor, acht tegen. Voor de beker twee wedstrijden ruim gewonnen, 7-1 en 6-1 en op 9 november de derde ronde uit bij Stormvogels Telstar. Volgende week hebben we rust, daarna Zwolle uit.

Als je het nu bekijkt, denk ik dat we op de goede weg zijn. Alleen bij TOP Oss is het verkeerd gegaan. Het is natuurlijk altijd moeilijk als je 14 nieuwe spelers hebt om gelijk een goed ingespeeld elftal te krijgen, maar de combinatie met jong talent en ervaren routine in de selectie is goed. Daarnaast hebben we pech gehad met blessures, zeker de langdurige gevallen met Johan van der Werff en Martijn van Galen. Wanneer ook zij weer fit zijn, kunnen we met deze groep nog ver komen, dat weet ik zeker.

Er wordt goed getraind onder leiding van Robert Verbeek en Joop Lankhaar en je merkt duidelijk dat iedereen op zijn eigen manier iets wil bereiken. De motivatie en de wil zijn goed. Maar er is ook realisme. Achteraf gezien was de 1-1 uit bij Eindhoven het maximaal haalbare. De wedstrijd was niet goed, maar we hebben wel een punt. Daar gaat het om en dus hebben we er vrede mee. Hieraan kun je duidelijk zien dat we veel verder zijn dan een jaar geleden.

De steun van een groot legioen was grandioos. Zeker 150 supporters waren meegekomen en dat betekent voor de spelers ook heel erg veel. Geen een enkele andere club in de eerste divisie neemt zoveel supporters mee en daar mogen we best trots op zijn. Ook mag gezegd worden dat ze zich fantastisch hebben gedragen.

Het puzzeltje komt langzaam in elkaar, spelers, supporters, bestuur, begeleiding, vrijwilligers. We weten dat we weer op de kaart staan. Maar nu komt het moeilijkste, handhaven. We moeten allemaal scherp blijven en elkaar niet in slaap sussen. Ieder poppetje moet op de juiste plaats staan en blijven! Want we weten dondersgoed dat als het goed gaat, iedereen erbij wil horen. En daar moeten we waakzaam voor blijven.

In de publiciteit gaat het ook goed. Ze besteden allemaal weer ruim aandacht aan Dordt, Rijnmond, De Dordtenaar, VI, Dordt Centraal, Locom (en misschien zal de Stem ook wat gaat doen, maar we kunnen niet alles tegelijk verwachten). Het is allemaal weer positief en dat heeft de club nodig.

Tenslotte nog een leuk verhaaltje. Na de wedstrijd Eindhoven kwamen de mensen naar me toe dat Olav Ouwerkerk met een politiepaard in botsing was geraakt. De hele spelersgroep vroeg toen of het paard gewond was geraakt. Maar nee, Olav lag met twee benen in de lucht! Zo zie je dat de sfeer in de club helemaal terug is, we zijn samen een team, van het bestuur tot aan de vrijwilligers. We gaan ons nu twee weken voorbereiden op de wedstrijd tegen Zwolle en dan hopen dat we er weer allemaal klaar voor zijn.

Marco Boogers

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.