Ambitie

Na twee magere jaren straalt FC Dordrecht weer ambitie uit. Toen we in januari wisten dat er mogelijkheden waren, zijn we met een team heel enthousiast begonnen om goede spelers binnen te halen. Van der Laan was de eerste, daarna kwam Johan van der Werff, toen Remco Heerkens, vervolgens Ekrem Kahya, vorige week Rui Monteiro en afgelopen weekend hadden we met Dennis en Gérard de Nooijer een dubbelslag die de hele voetballerij verraste. We willen terug naar het linkerrijtje en het elftal begint nu al redelijk vorm te krijgen.

We zijn heel blij met deze spelers. Het zijn allemaal jongens die enthousiast zijn en vreselijk veel zin hebben om er met elkaar weer iets van te maken in Dordrecht. Ik wil hier wel wat bij opmerken, want er schijnen al ‘wilde’ verhalen rond te gaan. Alle jongens zijn als semi-prof gecontracteerd. Wij hebben dus géén gekke dingen gedaan en werken nog altijd keurig binnen de begroting, die nog steeds bij de lagere in de Gouden Gids Divisie hoort. We hebben alleen hard gewerkt (soms zeven dagen in de week), zijn creatief geweest en hebben ons enthousiasme ├®n onze visie over kunnen brengen. Daarnaast zijn we blij dat gebleken is dat er echt fantastische namen op ons shirt staan.

Belangrijkste is echter dat we er met z’n allen in geslaagd zijn een team op te bouwen die de bereidheid én het vermogen heeft om de ambitie van FC Dordrecht in resultaten om te zetten. Achterin hebben we ervaring, op het middenveld loopvermogen en voorin snelheid en kwaliteit. Een geroutineerde as en jonge, snelle buitenkanten. De gemiddelde leeftijd bedraagt nu 26,4 jaar. De top van een voetballer ligt rond zijn 27e, 28e. Op papier in ieder geval lijkt alles te kloppen.

Nu Dordrecht deze stap heeft gezet, vind ik dat de supporters aan de beurt zijn. Zij (jullie) moeten nu het antwoord geven. We moeten met z’n allen zorgen dat vrienden, familie en buren weer meegaan naar het stadion. We kunnen alleen maar vooruit als het stadion weer vol komt. Supporters maken de club, dat heb ik altijd gezegd. Wij kunnen dat niet alleen. Als de supporters nu weer terugkomen, kunnen we de cirkel de positieve kant opdraaien. Dan wordt het wellicht weer mogelijk om nog meer nieuwe spelers te halen.

Ik vind persoonlijk dat wij minimaal duizend seizoenkaarten moeten verkopen. Wij willen ons enthousiasme graag overdragen, maar de supporters moeten nu ook hun best gaan doen. Dus wie goede ideeën heeft, bel me op. Want geloof me, ik ben de grootste supporter van FC Dordrecht.

Marco Boogers

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.