We kunnen weer omhoog kijken

In de laatste vier wedstrijden is drie keer niet verloren, dus de achterhoede is weer in zicht! Bij een overwinning kan FC Dordrecht stijgen naar een gedeeltelijke 17e plek. Maar winnen van Almere City FC is allesbehalve een ABC’tje…

Gezien het zware programma van de concurrentie (TOP Oss speelt uit bij NAC, Helmond Sport krijgt Excelsior op bezoek en Roda JC speelt thuis tegen FC Den Bosch) kan een stap in de goede richting worden gezet. De Dordtenaren lieten afgelopen maandag tegen middenmoter Jong FC Utrecht redelijk veldspel zien. Als FC Dordrecht morgenavond in aanvallend opzicht iets meer ballen toont kan het zomaar drie punten overhouden aan het aankomende duel.

In verdedigend opzicht tonen de Dordtenaren zich een stuk volwassener dan voorheen. Daarbij speelt de terugkeer van aanvoerder Daniël Breedijk een grote rol, maar ook de komst van rechtsback Robin Polley en doelman Mike Havekotte. De cijfers bevestigen dit want na de korte winterstop heeft FC Dordrecht pas vier doelpunten tegen gekregen, terwijl de formatie in de vier wedstrijden voor de winterstop maar liefst tien tegendoelpunten te verwerken kreeg. Toch is Almere City FC een tegenstander van formaat. De Flevolanders hebben tegen de onderste vijf in het klassement nog niet verloren.

Vorig seizoen werd er in eigen huis met 3-2 gewonnen van Almere. De doelpuntenmakers waren Jari Schuurman, Oussama Zamouri en Joël Zwarts. De comfortabele 3-0 voorsprong kwam bijna in gevaar toen Amere City FC met één man meer terug kwam tot 3-2. Maar de Dordtenaren hielden stand! Wij gaan er gezien de huidige vorm vanuit dat dit kunststukje herhaald gaat worden morgenavond!

Jullie toch ook? Tot ziens in het Riwal Hoogwerkers Stadion.

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.