Voorbeschouwing: Stunten tegen de koploper?

Morgenavond staat er een lastige wedstrijd op het programma. We treden aan tegen SC Cambuur. Zij zijn de trotse koploper van de Keuken Kampioen Divisie, maar wij sinds jaar en dag hun ‘Angstgegner’! Meerdere keren blokkeerden wij de Friese opgang naar de eredivisie en ook vorig seizoen wisten de Schapekoppen twee keer te winnen van de club uit Leeuwarden.

In ons eigen Riwal Hoogwerkers Stadion werd het 3-1. De 1-0 werd gemaakt door Maarten Peijnenburg. Hij wist de bal in het doel te werken na een verlengde bal van Daniël Breedijk uit een hoekschop. In de 50e minuut kwam Cambuur op gelijke hoogte via een schot van Conraad. Ondanks de tegentreffer zochten onze mannen opnieuw de aanval. In de 62e minuut werd Savvas Mourgos neergehaald in het strafschopgebied van de Friezen. De van Norwich gehuurde Griek ging zelf achter de bal staan en schoot de Dordtenaren vanaf 11 meter op voorsprong (zie foto onder). In de slotfase scoorde hij opnieuw. Hiermee waren de drie punten binnen. Op bezoek in Friesland was de eindstand eveneens 1-3.

De man van twee doelpunten in het thuisduel vorig seizoen, Savvas Mourgos, is er morgenavond niet bij vanwege blessureleed. Dat geldt ook nog steeds voor Andries Noppert en Daniël Breedijk. Wel zit aanvoerder Jari Schuurman weer bij de selectie. Hij was vorige week afwezig wegens een lichte blessure.

De ploeg van Henk de Jong is dit seizoen in vorm. Met 14 wedstrijden op rij ongeslagen is de koppositie niet gek. Ook wist de Friese ploeg zich net als FC Dordrecht te plaatsen voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker.

De groen-witte brigade gaat er alles aan doen om het Cambuur, net als vorig seizoen lastig te maken. Een stunt tegen de koploper is realistischer met jouw steun, dus graag tot morgen in het Riwal Hoogwerkers Stadion!

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.