Voorbeschouwing: FC Dordrecht – Telstar

Vrijdagavond speelt FC Dordrecht voor de tweede week op rij een thuiswedstrijd. Ditmaal is onze tegenstander Telstar. Na het verdiende punt vorige week tegen Roda JC kijken we met veel vertrouwen vooruit naar deze wedstrijd.

Vorig seizoen bleek de club uit Velsen-IJmuiden een lastige tegenstander voor de Schapekoppen. In de thuiswedstrijd werd toen met 1-4 verloren. Al vroeg in de wedstrijd kwamen we op achterstand door een eigen doelpunt van Stankov, na een miscommunicatie met doelman Janssen. De teleurstelling van deze ongelukkige tegentreffer duurde niet lang, want Marko Maletic trok met een vrije trap de stand gelijk. In de tweede helft gingen de groen-witten op zoek naar de voorsprong. Hierdoor ontstond er steeds meer ruimte in de Dordtse defensie, waar de Witte Leeuwen wel raad mee wisten. De uitploeg counterde drie keer succesvol, waardoor de score uitliep op 1-4. Op bezoek in het Rabobank IJmond Stadion werd er maar nipt verloren. De eindstand was 1-0.

De ploeg van Andries Jonker bezet momenteel de 10e plek op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie en draait tot nu toe een degelijk seizoen. De Witte Leeuwen wisten zich net als de Schapekoppen te plaatsen voor de tweede ronde van de TOTO KNVB beker. Inclusief deze bekerwedstrijd had Telstar tot het duel van vorige week een ongeslagen reeks van zes wedstrijden. Deze werd beëindigd door verlies in eigen huis tegen Go Ahead Eagles (0-2).

Oefenmeester Cláudio Braga beschikt morgen weer over een ruimere selectie. Jordy Wehrmann en Jaron Vicario zijn terug van interlandwedstrijden. De vorig week nog licht-geblesseerde Anass Achahbar en Stef Gronsveld zijn weer inzetbaar en dat geldt ook voor Thomas Kok, die meerdere weken kampte met een bovenbeenblessure.

Na het punt van vorige week tegen Roda JC gaan we morgen voor de volle buit. De drie punten zijn hard nodig om een inhaalslag te maken. Hierbij hebben we jouw steun weer hard nodig. Dus graag tot vrijdagavond in het Riwal Hoogwerkers Stadion!

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.