Rentree Daniël Breedijk

In de oefenwedstrijd bij TOP Oss beleefde FC Dordrecht ondanks de nipte nederlaag (1-0) toch een mooie opstap naar de tweede helft van het seizoen. In het centrum van de verdediging keerde Daniël Breedijk voor het eerst sinds augustus vorig jaar terug op het veld.

Tegen Jong AZ speelde Breedijk voor het laatst in het groen-wit van de Schapekoppen. Een knieblessure maakte een maandenlange revalidatie noodzakelijk. Een periode die de Dordtse aanvoerder hoofdzakelijk in de Zeister bossen rondom het sportcomplex van de KNVB doorbracht. “Natuurlijk was dat een zware periode. Vanuit het niets weer stapje voor stapje terugkomen terwijl je graag veel sneller wilt vraagt veel geduld, maar bij de KNVB heb je de beste faciliteiten en ben je bovendien samen met andere geblesseerde spelers. Je trekt met elkaar op en stimuleert elkaar, dat helpt enorm”.

De ogen van Daniël Breedijk stralen kracht en energie uit als hij met een tevredenheid terugkijkt op zijn eerste vijfenveertig minuten afgelopen maandag. “Het was heerlijk om weer mee te mogen doen, maar het belangrijkste was dat ik me ook goed en sterk voelde. Ik was ook niet onzeker of bang en kon me helemaal op het voetbal richten. Nu mag ik de volgende stap maken”, doelend op de competitiehervatting komende vrijdag thuis tegen Excelsior.

Trainer Claudio Braga was ook in zijn nopjes met de terugkeer van Breedijk. “Daniël is een belangrijke speler voor ons, we hebben hem erg gemist en met zijn kwaliteiten erbij zullen we zeker sterker worden”.

Enkele quotes in dit artikel komen uit AD De Dordtenaar.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.