Nederlaag in Venlo

Op deze vrijdagavond verscheen FC Dordrecht in Covebo stadion – De Koel – aan de aftrap. Een flets FC Dordrecht maakte de openingstreffer maar wist de voorsprong niet vast te houden. VVV-Venlo had meer wil en kwam verdiend op voorsprong. Hiermee liepen de Schapekoppen tegen de derde nederlaag van het seizoen aan en daalden naar de negende plek op de ranglijst.

Bij FC Dordrecht zijn er een aantal veranderingen doorgevoerd in de basisopstelling. Schuurman keert terug ten koste van Receveur, Segecic start in plaats van Noc. Op de rechtsbackpositie begint Abdallah Aberkane, Ilias Bronkhorst neemt plaats op de bank.

In de openingsfase van de wedstrijd zijn de kansen voor VVV-Venlo. Als snel zijn ze gevaarlijk uit een corner en een kwartiertje later ook via spits Kosidis. Na 23 minuten verlaat doelman Plogmann geblesseerd het veld nadat hij in botsing kwam bij een corner, Trevor Doornbusch vervangt de Duitser. In de 32e minuut is het Shiloh ’t Zand die op een geweldige wijze de openingstreffer maakt. Vanaf ongeveer 18 meter schiet ’t Zand knap binnen en verschalkt hiermee Jan de Boer.

Een kwartier later is het opnieuw een vrije trap die tot een goal leidt. Kosidis weet de bal achter Doornbusch te werken ne een vrije trap vanaf links en zet de stand weer op gelijke hoogte.

FC Dordrecht krijgt via Tsoungui al heel snel in de tweede helft een grote kans. De verdediger werkt van dichtbij de bal over het doel van De Boer. Een minuutje later behoedt Tsoungui de Schapekoppen van een achterstand met een knap blok. In de 53e minuut maakt VVV-Venlo de 2-1, Rick Ketting werkt een voorzet binnen en bezorgt de Limburgers de voorsprong. De Venlonaren zijn ook in de openingsfase de bovenliggende ploeg.

In de 60e minuut besluit Santoni dat hij genoeg heeft gezien en grijpt in. Bronkhorst, Osundina en Smolarczyk vervangen Aberkane (die eerder geel kreeg), Segecic en ’t Zand. Door deze wissels gaat Tsoungui weer op het middenveld spelen. De Belg krijgt niet veel later een gele kaart voor een harde tackle. In de 73e minuut komt Malhory Noc in de ploeg voor Jari Schuurman. Na de wissel creëert Osundina een goede kans, hij komt naar binnen en lost een schot maar De Boer tikt de bal over.

In de slotfase probeert FC Dordrecht er nog een punt uit te slepen, hierdoor ontstaan er ruimtes voor de Limburgers. Sedlacek maakt hier allesbehalve gebruik van en helpt vakkundig een kans om zeep door vanaf de middenlijn te missen voor open doel. Even later is het Smans die wel weet te scoren en beslist hiermee de wedstrijd, 3-1.

Bedankt voor de support in Venlo! Tegen Telstar gaan we weer vol voor de overwinning!

Opstelling FC Dordrecht: Luca Plogmann (23. Trevor Doornbusch); Abdallah Aberkane (60. Ilias Bronkhorst), Jop van der Avert, Antef Tsoungui, John Hilton; Jari Schuurman (73. Malhory Noc), Shiloh ’t Zand (60. Bartek Smolarczyk), Mathis Suray; Adrian Segecic (60. Korede Osundina), Rene Kriwak, Ilias Sebaoui