Kopje onder tegen Almere

Na vier punten uit twee opeenvolgende thuiswedstrijden was enige reden voor optimisme zeer terecht. Maar aan de positieve reeks kwam vanavond een einde. FC Dordrecht verloor met 1-2. Plaaggeest van de avond was Almere-spits Thomas Verheijdt, die beide tegengoals voor zijn rekening nam.

De Dordtenaren werden in de openingsfase flink achterover gedrukt. Al snel bleken Venema en Verheijdt ware lastposten voor de Dordtse defensie. De eerste kans van de wedstrijd was dan ook voor Venema. De aanvaller glipte langs Breedijk en schoot net naast. Het bleek een waarschuwingsschot want een klein kwartiertje later was het al raak. Hammouti gaf laag voor, iedereen ging aan de voorzet voorbij maar Verheijdt stond als enige goed om de bal binnen te schieten. Zo kwam Almere vroeg op voorsprong. Het bleek een succesvol recept want na een half uur voetbal maakte de fysiek sterke spits ook de 2-0 uit een lage voorzet. Gravenberch kreeg vlak voordat de 2-0 viel nog een grote kans op de gelijkmaker, maar hij mikte net over. Voor rust wist alleen Wehrmann nog enig gevaar te stichten met een hard schot. Maar daar bleef het bij.

Met twee doelpunten achterstand wist FC Dordrecht wat het te doen stond. Kok bleef in de kleedkamer achter, voor hem in de plaats kwam Smith. Met het loopvermogen van SMith probeerde FC Dordrecht meer gevaar te stichten. Echter bleven de kansen spaarzaam. Uit een vrije trap van El Bouchataoui viel bijna de aansluitingstreffer, maar doelman Smits liet zich niet verrassen. Almere voelde de urgentie niet om te scoren en onze Schapekoppen leken niet bij machten. Pas in de 82e minuut viel weer een kans te noteren. De ingevallen Hogesteger kreeg een grote kopkans maar mikte net over. In de absolute slotfase kreeg FC Dordrecht een vrije trap. Net als tegen NEC krulde Green de vrije trap geweldig binnen. Smits was kansloos en FC Dordrecht rook bloed. Met de klok als grootste tegenstander pompte de Dordtenaren nog één keer de bal naar voren. Er ontstond een schermutseling en even later een schot van Smith, maar die vloog helaas over. En zo bleven de Schapekoppen met lege handen achter.

Volgende week wacht een uitwedstrijd bij TOP Oss. Een directe concurrent voor de onderste plaatsen. De groen-witten gaan op zoek naar de tweede uitoverwinning van het seizoen, maar dat lukt niet zonder jullie steun! Tot volgende week!

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.