Bijna Play-Offs

Seizoen 2003-2004
Na het afscheid van Marco Boogers als actief voetballer begon een nieuw tijdperk. De bescheiden begroting bood geen ruimte voor nieuwe spelers en werd onder leiding van de op de Krommedijk teruggekeerde Robert Verbeek gekozen voor de opbouw van een elftal vanuit de eigen jeugdopleiding.

Alleen Ivo Rossen kwam als versterking over van NEC en Michael van der Heijden (RKC Waalwijk) en Chima Onyeike (TOP Oss) werden op huurbasis voor één seizoen aangetrokken. Met daarnaast Van den Ban, Bevaart, Van Dalen, Van der Meer, Den Dunnen, Van der Pennen Sandvliet en El Khalifi was er best nog een behoorlijk potentieel, maar de basis was wel erg smal.

Met slechts twee nederlagen in de eerste acht wedstrijden was de start de competitie best behoorlijk. De ‘geniepige’ 1-2 overwinning bij Sparta, waarmee Dordt de periode-aspiraties van de Rotterdammers de grond in boorden, was zelfs een regelrechte sensatie.

Vervolgens duurde het vijftien wedstrijden voor de eerstvolgende overwinning kon worden genoteerd. In competitieronde 24 haalde Dordt met een 0-2 bij Haarlem zijn derde zege binnen. In de tussentijd had het nog zeven gelijke spelen genoteerd. In het restant van dat jaar zou er nog maar twee keer gewonnen worden, maar FC Dordrecht besloot dat seizoen wel met record aantal remises: 15 op de 15e plaats.

Gerelateerd:

Historie

De oprichting

De jaren tachtig

De jaren negentig
Begin van de jaren 2000
Het tijdperk Kruys
Geschiedenis clublogo
Geschiedenis clublied

Seizoen 2004-2005
Het tweede seizoen van Robert Verbeek begon voortvarend. Met nieuwe spelers als doelman Johan van der Werff, de broers Dennis en Gérad de Nooijer, Remco Heerkens, Arjan van der Laan, Ekrem Kahya en Martijn van Galen stond er een goede selectie. Na een valse start in Oss bleef het elftal twaalf wedstrijden op rij ongeslagen.

In november kwam echter de klad erin. Begin maart, na een desastreuze 0-5 tegen MVV en 7 punten uit 11 wedstrijden waarmee deelname aan de nacompetitie bijna uit het zicht was verdwenen, gingen Dordrecht en Verbeek uit elkaar.

Technisch manager Marco Boogers nam voor 3 wedstrijden (en 4 punten) de honneurs waarna Hans de Koning als trainer werd aangesteld. De interim-coach haalde uit de laatste 9 wedstrijden 14 punten, te weinig voor de beoogde nacompetitie want de uiteindelijke achtste plaats gaf net geen recht op deelname.

Seizoen 2005-2006
Jurrie Koolhof werd de nieuwe trainer en Ruud Kras, Nick van der Velden, Eddy Putter, Cecilio Lopes en Moussa Kalisse de nieuwe spelers. Het werd andermaal net niet wat ervan verwacht werd, een uiteindelijke negende plaats bood weer geen toegang tot de (nieuwe) play-offs.

De start van de competitie was nog hoopgevend met 11 punten uit de eerste 5 wedstrijden, maar Volendam leidde in september een moeizame periode in. Slechts twee doelpunten in de volgende 7 ontmoetingen leverde niet meer dan 4 puntjes op, maar daarna werd in 8 duels maar één keertje verloren.

Opvallend in oktober was eerst de ontluisterende thuisnederlaag voor de beker tegen Volendam dat al binnen twintig minuten op een onoverbrugbare 0-4 voorsprong stond. Drie dagen later werd Fortuna Sittard in hetzelfde stadion kansloos met 6-1 opgerold.

In december en januari werden de Dordtse doelpunten met maximaal één treffer per duel weer schaars, maar omdat de defensie ook niet veel weggaf, werden er toch nog punten binnen gesprokkeld.

Eind februari echter werd het net ineens weer gevonden. Liefst 24 treffers noteerden de Dordtse aanval in de laatste 8 wedstrijden van het seizoen waardoor de slotfase nog spannend werd. In de laatste thuiswedstrijd gooide Helmond Sport de deur naar play-offs in het slot door in blessuretijd alsnog een onmogelijke 2-2 te scoren.