Bekeravontuur ten einde

FC Dordrecht heeft in Almelo niet weten te stunten. Eredivisionist Heracles Almelo bleek met 3-0 te sterk in het eigen Erve Asito. De doelpuntenmakers waren Dessers, Van der Water en Breukers.

De Dordtenaren begonnen slordig aan de wedstrijd. Door geblunder in de achterhoede stond Heracles-topscorer Cyriel Dessers oog in oog met Stoskovic. Echter wist onze doelman door middel van een reflex met de rechtervoet redding te brengen. Stoskovic kreeg nauwelijks tijd om bij te komen. Want even later stormde Van der Water op onze sluitpost af, maar hij faalde eveneens. Na een kwartier voetbal deelde Nelson Amadin een plaagstootje uit. Hij schoot van enige afstand op doelman Brouwer. Toch kon de openingstreffer van de Almeloërs niet uitblijven. Dessers schoot koeltjes raak in de verre hoek en liet Stoskovic kansloos. De Schapekoppen lieten zich echter niet kennen en gingen brutaal op zoek naar een gelijkmaker. Kort na de tegengoal kreeg Pedro Marques een levensgrote kans. Helaas was de afgemeten voorzet van Jordy Wehrmann niet aan hem besteed. Hij kopte recht in de handen van Brouwer. Heracles schrok wakker en ging direct weer in de aanval. Na een vloeiende aanval trof Dessers geen doel, maar het houtwerk. Er volgde een slordige fase. Zowel de Dordtenaren als Heraclieden wisten zich geen raad met de bal. Een aantal kleine kansjes werden gecreëerd, maar op een buitenspelgoal van Dessers na gebeurde er weinig noemenswaardig. Daardoor keek FC Dordrecht bij rust tegen een minimale achterstand aan.

Al direct in de openingsfase van de tweede helft vergrootte Sylvester van der Water de voorsprong. Hij schoot bekeken in de verre hoek. Na de snelle tweede tegengoal verloor FC Dordrecht langzaam het geloof in een bekerstunt. De bal werd steeds sneller verspild en kansen vielen er nauwelijks te noteren. Aan de andere kant verzuimde Dessers de genadeklap uit te delen. Opnieuw moest de spits zijn meerdere erkennen in de Dordtse sluitpost. Heracles bleek geen vrede te hebben met de 2-0 voorsprong. Uitgerekend invaller en ex-Schapekop Jeremy Cijntje leidde de derde treffer in. Hij had een puntgave voorzet in huis op Dessers, die vervolgens de bal klaarlegde voor Breukers. De aanvoerder van Heracles Almelo faalde niet. Hij kon vogelvrij afronden en bracht zo de eindstand op het scorebord. Ondanks de 3-0 achterstand waren de meegereisde supporters goed te horen vanuit het uitvak. Wij bedanken ieder van hun voor de geweldige support!

Aankomende zaterdag speelt FC Dordrecht haar laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen NAC Breda in het Rat Verlegh Stadion. Tot dan!

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.