Voorbeschouwing | FC Dordrecht – FC Groningen

FC Dordrecht speelt vrijdag om 20:00 uur in het M-Scores stadion tegen FC Groningen. Aan de Krommedijk gaat FC Dordrecht proberen om de directe concurrent een tik uit te delen, de Groningers staan namelijk één punt boven de Schapekoppen.

FC Groningen

FC Groningen staat op de vijfde plek, één puntje boven FC Dordrecht. Ze hebben daarnaast ook een wedstrijd minder gespeeld. De Groningers hebben elf wedstrijden gewonnen, vijf keer gelijk gespeeld en zes keer verloren. Met 37 goals voor en 21 tegen heeft het team een doelsaldo van zestien. Romano Postema heeft zeven goals en is daarmee clubtopscorer. Leandro Bacuna is degene met de meeste assists, hij heeft er vijf. De vorige wedstrijd won Groningen met 5-1, tegen Jong AZ.

FC Dordrecht

FC Dordrecht wist tegen de Jong-ploeg van Ajax niet te winnen. 2-2 was de eindstand op Sportpark de Toekomst. Uitblinkers bij de ploeg van Michele Santoni waren Mathis Suray en Tim Receveur, die beide een hele goede wedstrijd speelde. De Schapekoppen staan zesde in de Keuken Kampioen Divisie en doen nog volop mee in de strijd voor promotie. Topscorer van de ploeg is Rene Kriwak met negen goals, Jari Schuurman is de top assistgever van Dordrecht met negen. Antef Tsoungui en Michele Santoni zijn niet beschikbaar voor de wedstrijd omwille van een schorsing die zij opliepen in de wedstrijd tegen Jong Ajax. Pascal Bosschaart staat als coach langs de kant.

Onderlinge balans

In de afgelopen 50 jaar is de wedstrijd FC Dordrecht – FC Groningen ruim 33 keer gespeeld. Slechts drie keer wisten de Dordtenaren er met de winst vandoor te gaan. Zes keer, waaronder de vorige keer in de Euroborg, is het in een remise geëindigd. 24 keer won Groningen. Dordrecht scoorde 30 keer, Groningen wist 84 keer het doel te vinden.

Scheidsrechter

Scheidsrechter van dienst is Richard Martens. In veertien wedstrijden dit seizoen gaf hij maar liefst 46 keer de gele kaart. Assistent-scheidsrechters zijn Ribbink en Frijn. Vierde official van de avond is Dogterom.

 

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.