Samen maken wij nu al morgen

Samen maken wij nu al morgen.

Samen nieuwe energie creëren met de eerste klimaatneutrale wedstrijd. Daar komen allerlei uitdagingen bij kijken, op het gebied van mobiliteit, energie en duurzaamheid. Dit zijn ook direct de pijlers waar Mourik nu al oplossingen voor heeft, maar ook waar ze aan werken voor morgen. Klimaatneutraal rondrijden doen ze al deels bij Mourik.

Er is al materiaal dat op waterstof is aangedreven en vervoer dat elektrisch rondrijdt. Mourik werkt mee aan een duurzamer Nederland en speelt in de toekomst zelf een rol in de energietransitie bij de productie, opslag en transport van groene waterstof. Mourik is daarom een hele logische partner voor de eerste klimaatneutrale wedstrijd.

Als familiebedrijf wil Mourik de wereld beter doorgeven aan de volgende generatie. “Wij zetten ons daarom ook in voor initiatieven die bijdragen aan dit doel”,zegt Cora de Groot Manager Duurzaamheid en Innovatie bij Mourik. “Mourik heeft als mentaliteit niet te veel praten, maar gewoon doen. Gewoon de eerste klimaatneutrale voetbalwedstrijd organiseren is ook zo’n voorbeeld, van gewoon doen! Mourik denkt, werkt en maakt graag zo’n duurzame uitdaging mede mogelijk”.

Een klimaatneutrale wedstrijd is een wedstrijd zonder negatieve gevolgen voor het klimaat. Dit is ook hoe Mourik wil ondernemen. “Daar zijn wij nog niet’, vertelt Cora de Groot. “Net als bij het organiseren van de eerste klimaatneutrale wedstrijd lopen wij ook tegen allerlei vraagstukken aan, waar we eerder niet bij stil stonden. Maar dit weerhoudt ons er niet van stappen te maken en het gewoon te doen. Stap voor stap werken en bouwen wij aan een nieuwe, duurzamere wereld”. De slogan van Mourik is, Mourik Maakt Morgen. Door onze samenwerking maken wij nu al de eerste klimaatneutrale wedstrijd mogelijk.

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.