Studenten Hogeschool Rotterdam lanceren Energiek Dordt VitaliteitsHub

Om door regionale samenwerking met de verbindende kracht van een volkssport en een waardevolle community, vitaliteitsopgaven te realiseren in Dordrecht en regio Smart Delta Drechtsteden.

🍏 Onze inwoners ervaren een slechtere gezondheid dan landelijk gemiddeld.
❤️ De levensverwachting van inwoners van Sliedrecht, Dordrecht, Gorinchem, Zwijndrecht en Hardinxveld-Giessendam behoort tot de laagste in Nederland blijkt uit de CBS Monitor Brede Welvaart.
😷 Inwoners in onze regio worden blootgesteld aan veel meer stikstofdioxide en fijnstof dan elders.
🏃‍♀️Slechts 44,8% van de inwoners beweegt voldoende.
🤒 Meer dan de helft (53,5%) van onze inwoners heeft te maken met overgewicht. Dit leidt tot toename van COPD, diabetes en hartziekten.
👩‍⚕️Als gevolg hiervan gebruiken inwoners meer zorg dan gemiddeld in Nederland. Dat geldt voor huisartsenzorg, wijkverpleging en farmaceutische zorg.

Koen Vincenten, clubarts FC Dordrecht: “Mensen zijn gelukkiger en ook productiever als men bruist van energie. Aandacht voor onze gezondheid en werken aan vitaliteit is in onze regio heel erg belangrijk. Voor burgers én ondernemers. Daarnaast staan wij in Nederland ook op het gebied van hoe wij de gezondheidszorg hebben georganiseerd voor grote veranderingen. Die kunnen we alleen door samenwerking en mét burgers realiseren. Met Energiek Dordt, een waardevolle community met verbindende kracht van een volkssport kunnen wij burgers, bedrijven, organisaties en gemeenten bereiken, betrekken en in beweging brengen. De Energiek Dordt VitaliteitsHub is daar ook een middel voor. Een platform om slim samen te werken, vraag en aanbod van partners en burgers te verbinden voor een vitalere stad en regio. Ook online. Kennis, expertise, (nieuwe) ideeën verenigen en delen op het gebied van o.a. bewegen, herstellen, voeding, energie, mentale weerbaarheid en ook financiële vitaliteit. En niet onbelangrijk, om samen te leren en innoveren.”

Leon Vlemmings, innovatiemanager FC Dordrecht: “Met heel veel dank aan Tim Schelling, Alain Kers, Luc Inesia en Ralph van Capellen. Studenten van Hogeschool Rotterdam. Zij hebben een half jaar binnen de minor ‘𝙈𝙚𝙚𝙧 𝙙𝙖𝙣 𝙚𝙚𝙣 𝘾𝙡𝙪𝙗’ gewerkt aan een oplossing voor vitaliteitsvraagstukken door regionale samenwerking met verbindende kracht van een volksspport. De Energiek Dordt VitaliteitsHub is weer een inspirerend idee, waardoor een aantal ‘friskijkers, dwarsdenkers en doeners’ binnen Energiek Dordt dit weer verder gaan ontwikkelen en daarna in de praktijk brengen. In de stad en de regio gebeurt al veel op het gebied van vitaliteit. Met de Energiek Dordt VitaliteitsHub kunnen we de vele initiatieven ook goed verbinden, waardoor we nog slimmer met elkaar samenwerken. Het sluit ook goed aan op de bijdrage van FC Dordrecht met Energiek Dordt in de aanvraag Regio Deal Drechtsteden – Gorinchem. Om door samenwerking in de regio te werken aan de kwaliteit van leven, wonen en werken voor onze inwoners en ondernemers (brede welvaartsontwikkeling).”

Bekijk hier de brochure: VitaliteitsHub

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.