Zoeken naar de balans

Huurling Felitciano Zschusschen moet wennen in Dordrecht

Zijn overstap van de ene (Jong FC Twente) naar de andere (FC Dordrecht) club in de Jupiler League na het korte kerstreces was opmerkelijk. Voor de hoofdpersoon zelf een stap die hij graag wilde en moest maken. Huurling Felictiano Zschusschen wil graag van grote waarde zijn in de jacht naar het kampioenschap van FC Dordrecht, maar moet duidelijk zijn draai nog vinden bij de koploper.

Als speler van Jong FC Twente leidde Zschusschen mede de nederlaag van FC Dordrecht in de Grolsch Veste in eerder dit seizoen. Maar de geboren Bredanaar, die sinds het startpunt van zijn tijdelijke verblijf aan de Krommedijk weer in Breda is gaan wonen, wilde per se de overstap maken naar de club die hij mede door zijn treffer destijds op een grauwe maandagavond in Enschede een slecht gevoel voor de terugreis bezorgde. ,,Ik hoopte dit seizoen in het eerste elftal van FC Twente een kans te krijgen, maar ik raakte al snel op het tweede plan en moest mijn wedstrijden bij Jong Twente spelen. Bij Twente was er geen uitzicht meer, ik was vierde of vijfde spits. Toen een viertal weken geleden het bericht kwam dat FC Dordrecht interesse in mij had, wilde ik daar graag op ingaan want het is mooier om voor een kampioenschap te spelen dan niets te kunnen halen zoals met Jong FC Twente in dezelfde competitie.”

Felitciano Zschusschen, broer van voormalig Kozakken Boys-speler Guillermo Zschusschen die tegenwoordig actief is bij het door Ad van Seeters getrainde DESK in Kaatsheuvel, moest zich in kort tijdsbestek trachten de Dordtse speelstijl eigen te maken. Een moeizaam proces, zo geeft de aanvaller die twee weken geleden debuteerde tegen Achilles’29 toe. ,,Ik ben een type spits dat het liefst zijn eigen spel speelt, die graag in de diepte wil gaan en in een één op één-situatie met de keeper komt. Ik vertrouw daarbij vooral op mijn gevoel en dat is nog wel eens lastig, want ik ben ook afhankelijk van de spelers om mij heen.”

Tegen Achilles’29 kende Zschusschen een moeizaam debuut, voorbije vrijdag bij MVV kwam hij totaal niet in het stuk voor en verloor hij nagenoeg alle duels. Het is duidelijk nog zoeken naar de juiste balans in zijn spel. ,,Voor de wedstrijd tegen Achilles’29 geef ik mezelf een onvoldoende,” is de puntspeler, die voor Jong FC Twente tienmaal doel trof, eerlijk. ,,Het is voor mij ook nog een ontdekkingstocht hier. Ik ben namelijk niet de enige speler die tussentijds gekomen is.”

Met een doorlopend contract op zak is er voor Felitciano Zschuscchen alles aan gelegen om zich bij de trotste lijstaanvoerder in de kijker te spelen.  Als ik hier goed presteer, dan keer ik als een betere voetballer terug bij FC Twente. Ik begin al een beetje een FC Dordrecht-gevoel te krijgen, ik voel me prettig bij deze club. Het is nu alleen zaak dat ik ook in het elftal lekker ga draaien en mijn doelpunten ga maken.”

Tekst: Arco Bomgaars voor AD/ De Dordtenaar

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.