Ziel verdwenen

FC Dordrecht lijkt zich naar het einde van de competitie te slepen. Het elftal van interim-trainer Virgil Breetveld, dat in theorie nog steeds kanshebber is op een plek in de play-offs, speelde tegen SC Cambuur zonder bezieling en kreeg een 0-3 nederlaag aangesmeerd.

De sfeerloze ambiance deed denken aan de oefenwedstrijd in de winterstop tussen FC Dordrecht en SC Cambuur waarinn ook alle aanwijzingen binnen de lijnen letterlijk te verstaan waren. Die entourage aan de Krommedijk leek bij de thuisspelers in de benen te slaan, want FC Dordrecht – al zonder thuiszege sinds 3 december toen het failliete AGOVV Apeldoorn geklopt werd – begon uitermate slap aan de wedstrijd. Binnen acht minuten lag de openingstreffer achter Stef Doedée na een vlotte Friese aanval met Martijn Barto als scorend eindstation.

,,Ik begrijp dat spelen op maandagavond in een leeg stadion niet inspireert, maar zoals wij begonnen kan gewoon niet en daar zijn wat mij betreft ook geen excuses voor,” foeterde Virgil Breetveld na afloop. ,,Dan vraag je tegen een ploeg van het kaliber SC Cambuur om problemen.”

FC Dordrecht kreeg toch kansen om het evenwicht in de wedstrijd te herstellen van het nog steeds in de titelrace verkerende SC Cambuur. Fouad Idabdelhay stuitte op doelman Leonard Nienhuis, in kansrijke positie had huurling Andreas Luckermans het vizier verre van op scherp staan.

Na rust leek FC Dordrecht, dat de ziel totaal verloren lijkt te hebben, met andere intenties uit de kleedkamer terug te keren. Met Lars Veldwijk werd een extra puntspeler gebracht en ook Mawouna Amevor kwam binnen de lijnen. In de aanloop heette het dat de centrale verdediger geschorst was, maar navraag bij de KNVB had geleerd dat de niet topfitte verdediger toch inzetbaar was. Veldwijk kreeg een kopkans op de gelijkmaker, maar miste het Friese domein.

Genadeloos
Vervolgens kon SC Cambuur, dat meer indruk maakte dan concurrent Sparta drie dagen eerder, afstand nemen. Adnane Tighadouini prikte nog naast, maar na een pass van uitblinker Oebele Schokker was Erik Bakker wel genadeloos.

Het duel was daarmee in een beslissende plooi gevallen, hoewel FC Dordrecht via de ingevallen junior Gervane Kastaneer en Jeffry Fortes nog aan de ‘aansluiter’ rook. De 0-3 van Bakker, die een strafschop benutte, was nog slechts belangrijk voor de statistieken.

Nog twee uitduels in Limburg (MVV en Fortuna Sittard) en twee thuisduels (De Graafschap en Almere City FC) scheiden FC Dordrecht van het einde van wat langzamerhand aan een kwelling doet denken. Breetveld draaide ook niet om de hete brij heen: ,,Iedereen moet maar eens goed nadenken over hetgeen vanavond is gebeurd. Als we komende vrijdag met dezelfde instelling naar Maastricht voor het bezoek aan MVV willen afreizen, kunnen we beter bellen dat zij de drie punten mogen hebben. Dan heeft het geen enkele zin om naar Limburg te rijden.”

Opstellingen
FC Dordrecht: Doedée; Gielisse (46. Amevor), Fortes, Lima, Peersman; Rijsdijk, Post, Kousemaker (64. Kastaneer); Luckermans (46. Veldwijk), Idabdelhay, Kalisse.
SC Cambuur: Nienhuis; Droste, Bakens, Van der Laan, Bijker; Rose (17. Hiwat), Dijkstra, Bakker; Schokker (78. Keurntjes), Barto, Tighadouini.
Bijzonderheden: Arbiter Merlijn Gerritsen gaf een gele kaart aan Adnane Tighadouini van SC Cambuuur.

Foto’s: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.