Zeven punten voorsprong

Door een 1-0 overwinning op Helmond Sport gaat FC Dordrecht met zeven punten voorsprong het weekend in. Willem II komt zondag pas in actie tegen Jong Ajax en dient tegen de koploper van de laatste periode het gat te dichten om in de titanenstrijd van komende week het vizier gevuld te houden.

Tegen Helmond Sport schoot Dordt als een komeet uit de startblokken. Binnen dertig seconden stond Youri Loen vrij voor de keeper, maar stuitte op Van der Steen. De aansluitende corner werd half weggewerkt waarna Erixon Danso vanaf de rand van het strafschopgebied met rechts feilloos de vrije hoek wist te vinden: 1-0.

De droomstart leek de weg vrij te maken voor een heerlijk voetbalavondje, maar onder het bewind van de teruggekeerde trainer Jan van Dijk strooide Helmond Sport voldoende zand in de Dordtse machine om die niet op gang te laten komen. Met de oud-Dordtenaren Juanito Sequiera en Andreas Luckermans in de basis bij de gasten verzandde de strijd in een middenveldspel waarbij het doel aan de overkant nauwelijks gevonden kon worden.

Het surplus aan Dordts balbezit onderstreepte de status van koploper en toen Jeffrey van Nuland in de 24e minuut de doorgebroken Rihairo Meulens slechts ten koste van een rode kaart kon tegenhouden, leek het pleit helemaal beslecht.

Zoals zo vaak echter betekent een overtalsituatie geen direct voordeel. Helmond gunde Dordt het initiatief en zag met gaandeweg groter wordend genoegen dat er voor de thuisclub dit keer geen doorkomen aan was.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. Dordrecht had even nodig om het heft weer in handen te krijgen en wilde er voor het publiek wel degelijk een boeiende avond van maken, maar bleef in de eindfase niet nauwkeurig genoeg om gevaar te kunnen stichten.

Pas in de slotfase, toen Gosens en Korte al voor nieuwe impulsen probeerden te zorgen, kreeg FC Dordrecht via Gladon en Ojo nog gelegenheden de score een veilige marge te bezorgen.

Trainer Harry van den Ham was na afloop toch dik tevreden: “We hebben heel volwassen gespeeld. De hebben verdedigend niets weggegeven en professioneel het balbezit gehouden. Vandaag zat er niet meer in, maar ik ben heel erg tevreden. Dit is echt een mooie groep die het met elkaar zover brengt”.

Scoreverloop: 1-0 Danso (1).
Opstelling FC Dordrecht: Hahn; Fortes, Haddad, Steenvoorden, Peersman; Kousemaker (68. Gosens), Ojo, Loen (83. Troost-Ekong) ; Meulens, Gladon, Danso (68.Korte).
Bijzonderheden: Scheidsrechter Erik Braamhaar gaf Helmond Sport-verdediger Jeffrey van Nuland in de 24e minuut een rode kaart. Geel was er voor Ojo en Kazlauskas.

Foto’s: Erwin Spek | Bekijk de complete fotorapportage van “FC Dordrecht – Helmond Sport”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.