Zeinstra zwicht niet

Een veelvoud aan kansen was voor FC Dordrecht gisteravond niet voldoende om de lange terugreis vanuit Emmen met drie punten te aanvaarden. De Drentse doelman Harm Zeinstra frustreerde de bezoekers en zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat de 1-1 puntendeling op het scorebord bleef staan.

Ruim een uur was FC Dordrecht de bovenliggende partij bij FC Emmen, maar het grote overwicht en meer dan een dozijn open kansen bleek niet toereikend om de meer dan verdiende eerste seizoenszege binnen te halen.

Ten opzichte van de ouverture tegen FC Volendam had trainer Theo Bos één wijziging doorgevoerd. Santy Hulst maakte zijn (r)entree in de basis en dat ging ten koste van Jeffrey Rijsdijk. De gerenoveerde middenlinie had het zwaar in het openingskwartier, waarin de gasten te veel duels verloren en de problemen over zichzelf afriepen. De eerste tegentreffer kwam op een enigszins schlemielige wijze tot stand. Jeffrey de Visscher schoot de bal tegen back Roderick Gielisse aan en arbiter Allard Lindhout wees gedecideerd naar de stip voor hands. Ruud ter Heide hamerde het buitenkansje hard door het midden binnen langs de kansloze Stef Doedée: 1-0.

In het sfeerloze Univé Stadion aan de Meerdijk kwam FC Dordrecht vervolgens beter in de wedstrijd. De bezoekers gingen de strijd niet langer uit de weg, vonden elkaar en bouwden stukje bij beetje een (enorm) overwicht op. De Dordtenaren waren alleen voor de pauze al niet meedogenloos genoeg en zelfs te netjes. Hulst bleef in het strafschopgebied op de been, terwijl centrale verdediger Kevin Görtz aan zijn shirt hing. Toch kwam de gelijkmaker nog voor de gang naar de kleedkamer tot stand. Shayron Curiel krulde een vrije trap het strafschopgebied binnen, Cecilio Lopes zette de punt van de schoen doeltreffend tegen het rondding en passeerde doelman Harm Zeinstra door de benen: 1-1. En op slag van rust schoot Hulst nog eens in kansrijke positie voorlangs.

In het tweede bedrijf was de superioriteit van FC Dordrecht, dat de organisatie goed op poten had staan en overal heerste, nog groter. Het regende kansen. Lopes legde de bal breed op de al voor rust ingevallen Rijsdijk, die niet het net maar Zeinstra raakte. Een kiezelharde inzet van captain Lopes werd door de sluitpost ook met meer geluk dan wijsheid gekeerd. Op schoten van de rand van het strafschopgebied van Hulst en invaller Giorgio Achterberg gaf de Drentse doelman zich evenmin geslagen. Omdat ook Johan Versluis en nogmaals Achterberg er niet in slaagden om de onbetwiste uitblinker bij de thuisploeg te passeren, bleef het puntje – na de deling tegen Volendam – weer een onbevredigend resultaat.

Theo Bos was na afloop uiteraard niet tevreden met het resultaat. ,,In de tweede helft hebben we bij vlagen fantastisch gespeeld en veruit de beste kansen gehad, maar evenals vorige week stuitten we op een keeper die waarschijnlijk in zijn waardering een 9 zal krijgen. Hij was domweg niet te passeren.”

Opstelling FC Emmen: Zeinstra; Kunst, De Groot (69. Fischer), Görtz, Koenders (82. De Vries); Velda (73. Bemba), Poldervaart, Metaj; Almeida, Ter Heide, De Visscher.

FC Dordrecht: Doedée; Gielisse, Versluis, Lima, Coster; Hulst, Post (36. Rijsdijk), Kousemaker; Mayele (73. Achterberg), Lopes, Curiel.

Bijzonderheden: Arbiter Allard Lindhout gaf gele kaarten aan Mike Koenders van FC Emmen en Danny Post van FC Dordrecht.

Tekst: Arco Bomgaars
Bron: AD De Dordtenaar

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.