Zege glipt door de vingers

Emmen berooft FC Dordrecht in extra tijd: 1-1

Zestig tellen was FC Dordrecht af van een prima seizoensstart met een driepunter bij en tegen FC Emmen. In de extra tijd herstelde Kelvin Maynard echter het evenwicht en dropen de gasten alsnog teleurgesteld af: 1-1.

FC Dordrecht had de volle buit in handen, maar zag de triomf als zand door de handen glippen. Waar de Dordtse nekslag via Mendes Rodrigues en Rijsdijk uitbleef, daar leverde de laatste wanhoopspoging met verdediger Maynard in een hoofdrol alsnog de onverdiende gelijkmaker op.

Danny Post was de belangrijkste afwezige bij de competitiepremière voor FC Dordrecht. Vorig seizoen speelde de Amsterdammer de tweede wedstrijd van het seizoen in Emmen met een geïrriteerde peesplaat onder de rechtervoet. Gisteravond ontbrak Post aan de Meerdijk vanwege hetzelfde fysieke probleem, maar dan onder de linkervoet. De absentie van Post, in de voorbereiding succesvol uitgeprobeerd als regelmatig inschuivende centrale verdediger, maakte de weg vrij in het basisteam voor Johan Versluis die kortstondig in de voorbereiding de aanvoerdersband droeg. Dat kleinood was om de arm beland van Wilmer Kousemaker.

In een teleurstellende ambiance aan de Meerdijk begon Emmen fris van de lever. FC Dordrecht kwam goed weg toen de flipperkast voor de neus van doelman Warner Hahn, voortkomend uit de derde Drentse corner, goed uitpakte. Nadien stabiliseerde de Dordtse organisatie zich en durfden de gasten ook offensieve accenten te zetten. De beste kans was voor de in Dordrecht heringetreden middenvelder Rogier Molhoek. De Hoeksche Waarder – hij zorgde voor veel rust aan de bal en temporiseerde op de juiste momenten – mocht vanaf de rand van het strafschopgebied aanleggen, maar krulde het leder met de linkervoet net naast het domein van doelman Peter van der Vlag.

In deel twee keerde Johan Versluis niet meer terug bij FC Dordrecht en maakte Ricardo Samoender zijn competitiedebuut voor de Merwestedelingen. Emmen kreeg de eerste mogelijkheid – Norair Mamedov teisterde het zijnet – maar weer was de beste kans voor FC Dordrecht. Na een miscalculatie van Said Bakkati kon Garry Mendes Rodrigues op Van der Vlag afstevenen. De sluitpost bracht met het been redding, zoals hij dat kort daarop ook deed toen de speersnelle ADO-huurling van grotere afstand een projectiel losliet. De openingstreffer kwam er toch: een trekbal van Roderick Gielisse werd door Adnan Alisic binnengeprikt: 0-1.

Garry Mendes Rodrigues had de beslissing op de schoen, maar vond weer zijn meerdere in Van der Vlag. Aan de andere kant pareerde Hahn een inzet van Mamedov. De eerste Dordtse uitzege sinds 9 december 2011 (2-3 overwinning bij AGOVV Apeldoorn) bleef echter uit door de kopbal van Maynard in blessuretijd.

Opstelling FC Emmen: Van der Vlag; Bakkati, Maynard, De Groot, Kunst; Bannink, Almubaraki (79. Rojer), Velda; Wijks (61. De Visscher), Ter Heide (40. Weghorst), Mamedov.

FC Dordrecht: Hahn; Gielisse, Lima, Versluis (46. Samoender), Amevor; Alisic, Molhoek, Rijsdijk, Kousemaker; Mayele (75. Veldwijk), Mendes Rodrigues.

Bijzonderheden: Arbiter Rob Dieperink gaf geel aan Kay Velda en Bart de Groot van FC Emmen en Adnan Alisic van FC Dordrecht.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.