Yuverta en FC Dordrecht gaan samenwerken

Een Energiek Dordt partnership om door samenwerking tussen het betaald voetbal, onderwijs, bedrijfsleven, overheid en maatschappelijke organisaties nieuwe energie te creëren in Dordrecht en Drechtsteden.

Leon Vlemmings, innovatiemanager FC Dordrecht: “Yuverta laat leerlingen en studenten hun talent ontdekken door te doen. Vanuit een vertrouwde basis werken zij aan de ontwikkeling van talenten, maar ook aan die van de wereld. Binnen het vmbo, mbo en het groene lyceum is er veel aandacht voor het klimaat, milieu en welzijn voor mens en dier. Een krachtige verbinding met onze gezamenlijke ambitie van Energiek Dordt om samen nieuwe energie te creëren. Yuverta is daarom een nieuwe waardevolle partner vanuit het onderwijs binnen Energiek Dordt.”

De eerste klimaatneutrale wedstrijd in het Nederlands Betaald Voetbal
Leerlingen en studenten van Yuverta gaan ook de uitdaging aan om samen de eerste klimaatneutrale wedstrijd in het Nederlands Betaald Voetbal te realiseren op 19 mei 2023. Zo wordt er een waterproject gestart rondom duurzaamheid en gezondheid i.r.t. water drinken en het sproeien van het veld. Ook gaan ze in het stadion duurzame groene styling verzorgen en gaat FC Dordrecht inspirerende workshops geven aan leerlingen en studenten van Yuverta over hoe je door samenwerking nieuwe energie kunt creëren. Yuverta wordt binnen Energiek Dordt verbonden met partners uit het bedrijfsleven, overheid, andere onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties.

Yvonne Ouwens regiodirecteur Yuverta: “Als Yuverta voelen we ons zeer verbonden aan het project klimaatneutrale wedstrijd. Samen met onze leerlingen en studenten willen we graag de uitdagingen op het gebied van klimaatadaptatie, waterproblematiek en het creëren van een toekomstbestendige leefbare stad onder de aandacht brengen. Daarnaast vertegenwoordigt het initiatief alle kernwaarden waar Yuverta voor staat; Duurzaam, Innovatief, Betrokken en Ondernemend”.

Energiek Dordt
FC Dordrecht investeert in een ontwikkelingstraject voor vijf jaar om gezond en waardevoller te worden voor de stad en de regio. Door de impact van het betaald voetbal op het gebied van verbinding, welzijn, economie, educatie en duurzaamheid te vergroten. Met Energiek Dordt bouwt FC Dordrecht met de verbindende kracht van het betaald voetbal als populair netwerk van 8,2 miljoen liefhebbers, aan een samenwerking tussen het betaald voetbal, bedrijfsleven, onderwijs, overheid en maatschappelijke organisaties. Hierdoor creëren we voorwaarden voor nieuwe ideeën, initiatieven, diensten, producten en nieuwe verdienmodellen. Met als doel om samen nieuwe energie te creëren voor Dordrecht en Drechtsteden.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.