Wrange smaak na nipte nederlaag

Uiteindelijk capituleerde FC Dordrecht in de 80e minuut toen Limbombe zijn vrije trap in de kruising liet verdwijnen. Tot die tijd hadden de Dordtenaren meer dan behoorlijk partij gegeven en leek er nog van alles mogelijk tegen Roda JC, maar een eerste zege ooit in de Limburgse voetbaltempel bleef toch buiten bereik.

Met de komst van de winterversterkingen Çetin, Aberkane en komende week Tim Receveur had trainer Michele Santoni besloten zijn selectie voor de tweede helft van het seizoen te reduceren. Met Mannes, Noc, Schippers en Suray nog op de absentielijst uit de ziekenboeg en Jop van der Avert op het strafbankje vanwege een vijfde gele kaart, bood het wedstrijdformulier met ‘slechts’ achttien namen een ouderwets overzichtelijke aanblik.

Jari Schuurman was na zijn schorsing ten koste van Benjamin Reemst teruggekeerd op het middenveld waar Dordt met de nieuwelingen Çetin en Aberkane een stabielere indruk maakt. Het hield de thuisclub ver genoeg verwijderd van het domein van Liam Bossin en slaagde er – met name voor rust – soms verrassend leuk in voetballend de frontlinie naar voren te krijgen.

De eerste helft stemde derhalve tot tevredenheid en met de brilstand op het scorebord lagen alle opties nog steeds open. Na de thee, toen Roda in de richting van de eigen aanhang op jacht ging naar doelpunten, werden de verhoudingen wel steeds duidelijker. Dordt werd soms ver terug gedrongen en overleefde een handvol hachelijke situaties voor de neus van Liam Bossin die van geen wijken wilde weten.

FC Dordrecht slaagde er minder vaak in de overkant te bereiken, maar kreeg daar wel de grootste kans van de wedstrijd. De uithaal van Elso Brito werd echter knap gepareerd door keeper Moritz Nicolas.

In de slotfase wist Roda JC alsnog het krachtverschil in de score te laten zien. Bryan Limbombe krulde zijn vrije trap bijzonder fraai over Bossin in de verre hoek van het doel. De 1-0 voelde als een desillusie en die wrange smaak bleef tot aan de terugkeer in Dordrecht ver na middernacht in de mond plakken.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; El Azzouzi, Van Huizen, Savastano (83. Miceli); Aberkane (77. Reemst), Schuurman, Çetin, Brito; Camara, Longo (77. Doesburg), Balde (63. Pinas).

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.