Winterkampioen!

“Is dit het?” Beteuterd keek een Dordt supporter uit het raam van de bus. We waren gearriveerd bij Almere City FC. Het kleine stadion bood gelukkig genoeg plek voor alle afgereisde supporters. Er waren volgens teletekst maar liefst 967 man binnen, waarvan minimaal 70 uit Dordrecht.

Volgens het programmaboekje zat FC Dordrecht in een winterdip en kon Almere er vanavond flink van profiteren. De eerste helft leken ze er met die uitspraak niet ver naast te zitten. Gelukkig schoten ze ook vaak naast. Op een paar speldenprikken van Fortes na was het keeper Hahn die ons op de been hield. In de rust werd er vooral over het weer gepraat, dat zat ook niet mee. Ik trok een paar extra  (uiteraard zorgvuldig geselecteerde) sokken aan, ze moesten wel geluk gaan brengen.

De spelers kwamen inmiddels het veld op voor de tweede helft. Lima was achtergebleven en werd vervangen door Vet. Wij vonden dat een opvallende wissel. Maar toen diezelfde Vet de 1-0 binnenschoot vonden we het een fantastische wissel. Op de tribune werd luidruchtig aangehaald dat we bovenaan stonden. Het leek minimaal 5 graden warmer in het Mitsubishi Forklift Stadion. Ondanks de temperatuurstijging zagen we nog geen sambavoetbal, wel aanvallender spel. Ook goed.

Langzaam maar zeker kropen de Dordtenaren uit hun toegeschreven winterdip en zagen we het zelfvertrouwen weer opbloeien. De Dordtse lente was alvast begonnen! De 2-0 van Marvin Peersman bevestigde het nogmaals. Vanaf nu ging alles weer lukken. Bij de tegenstander sloeg de paniek toe. Als bange konijntjes huppelden ze in het licht van de stadionlampen. Dit potje gingen we niet meer verliezen. De laatste 20 minuten was de kou bijna vergeten en verheugden we ons al op de terugreis naar de Tempel der Beschaving. Het eindsignaal van de scheids was tevens het startschot van een nieuwe status: WINTERKAMPIOEN!
FC Dordrecht gaat de winterstop in als koploper  van de Jupiler League!
Ik heb wel eens ergere winterdipjes meegemaakt.

Dit is een supportersverslag van de site iDordt.nl
Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.