Wint Dordrecht wederom van NAC?

Komende zaterdag neemt FC Dordrecht het op tegen rivaal NAC Breda. Dordrecht staat voor het eerst sinds lange tijd weer boven NAC op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. Bij winst van de Schapekoppen loopt Dordt weer uit op de ploeg uit Breda. Bij winst van de tegenstander klimmen zij weer over Dordt heen.

De ploeg van Santoni heeft een sterke en goede vorm te pakken en wisten de vorige 2 speelrondes winnend af te sluiten. En dat wel tegen titelkandidaten PEC Zwolle en VVV Venlo. Deze week werd er ook midweeks gestreden om de TOTO KNVB Beker. In de wedstrijd tegen Groningen wisten de mannen het lang vol te houden, maar rond de 45 minuten kreeg het de eerste tegengoal te incasseren. Het werd uiteindelijk 0-3 voor de ploeg uit het noorden. Einde bekerdroom. Ondanks de verliespartij werd er aardig spel vertoond. Dordrecht moet het dit weekend doen zonder Aliou Balde. De winger is door Senegal opgeroepen voor interlands.

Tegenstander NAC Breda is bezig met een slechte reeks. De club verloor 4 van hun laatste 5 wedstrijden, en de ploeg kan voor het eerst sinds 1988, 4 competitiewedstrijden op rij verliezen. Een negatieve prestatie dus. Echter moet clubtopscorer Velanas in de gaten gehouden worden. Een speler met veel kwaliteiten.

Onderling is het ongeveer wel duidelijk wat de verdeling is. In 14 onderlinge duels wist Dordt maar 3 keer te winnen. 2 keer daarvan was vorig seizoen. NAC is de enige ploeg die vorig seizoen 2 keer van Dordrecht verloor. Laten we hopen dat deze lijn voortgezet kan worden.

Liam Bossin zal waarschijnlijk weer het doel gaan verdedigen dit weekend. Hij kreeg afgelopen woensdag rust en werd in het bekerduel tegen FC Groningen vervangen door Trevor Doornbusch. Bossin is in bloedvorm en hij is al 2 weken op rij uitgeroepen tot beste keeper van de Keuken Kampioen Divisie. Hij redt Dordt vaak van een nederlaag en heeft ook al 2 wedstrijden op rij een Clean Sheet (0 doelpunten tegen). Geen enkele keeper van de Eerste Divisie wist op basis van de statistieken zoveel tegendoelpunten per wedstrijd te voorkomen. Gemiddeld 3.

Al met al is het dus een streekderby om naar uit te kijken. Zien we je morgen in het Matchoholic stadion? Voor de wedstrijd tegen NAC Breda geldt een registratieverplichting voor de aanschaf van toegangskaarten. Alleen clubkaart- en seizoenkaarthouders van FC Dordrecht kunnen in de ticketshop terecht. Daar kunnen maximaal 4 kaarten per registratie gekocht worden. Haal je tickets via deze link: https://tickets.fcdordrecht.nl/account/login

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.