Winst in trainingskamp

Deze week verblijft FC Dordrecht in Limburg waar het ver weg van de voorbereidingen op de komende wedstrijd tegen Feyenoord in eigen stadion de rust hervindt na een emotioneel afgelopen weekend. Op het complex van Wilhelmina’08 uit Weert hebben de trainers Virgil Breetveld en Marco Jalink deze week hard kunnen werken en twee maal per dag het trainingsveld opgezocht.

Jessy Mayele, Sharon Curiel (beiden hamstring), Björn Vlasblom (knie), Josimar Lima (oog) en Wilmer Kousemaker (bovenbeen) volgen (gedeeltelijk) een aangepast programma en ontbraken gisteravond dan ook in de selectie voor de oefenwedstrijd tegen de gastheren.

Ondanks een pittige training eerder op de dag maakte FC Dordrecht een scherpe en frisse indruk. Het elftal gaf vanaf de aftrap gas, maar de combinaties strandden aanvankelijk op het stroeve gras en de keeper van Wilhelmina. Na een kwartiertje tekende de jonge Michael Potkamp uit een voorzet van Garry Mendes Rodrigues met een hoofd fraai echter toch voor de 0-1.

De ijverige Menes Rodrigues stond met een assist ook aan de basis van de 0-2 die de bal hoog boven iedereen uit tegen het net kopte.

Na rust, met de opvallende Xavier Martina voor de nog niet helemaal fitte Adnan Alisic en Cecilo Lopes op de plaats van Lars Veldwijk in de spits, ging Dordt door met aanvallen. Mendes Rodrigues, Jeffrey Rijsdijk, Danny Post en Lopes tilden de score naar 0-6.

Opstelling eerste helft:
Hahn; Gielisse, Versluis, Samoender, Amevor; Alisic, Post, Rijsdijk, Potkamp; Mendes, Veldwijk.

Opstelling tweede helft:
Lujano; Gielisse (60. Onyeike), Versluis, Samoender (70. De Graaf), Amevor; Mendes, Post, Potkamp; Martina, Lopes.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.