William Troost-Ekong geeft les aan “zijn” Schapenkoppen.

De leerlingen van groep 7 en 8 van de Don Bosco school kregen donderdag 13 november een voetbalclinic van de selectie van FC Dordrecht.

Voorafgaand aan de voetbalclinic werden de leerlingen rondgeleid door het stadion waar ze ademloos aan de lippen hingen van teammanager Ariejan Wallaard. In de perskamer tekenden de kinderen hun eerste profcontract, zelfs de leerkrachten en directeur hebben zich geconformeerd aan de afspraken die horen Scoren voor Gezondheid.

De voetbalclinic in het najaarszonnetje werd zowel door de jongens als de meiden met veel plezier ondergaan. Waar kaptein Funsu Ojo en Marvin Peersman de leerlingen de basisvormen van voetbal bijbrachten probeerde Erixson Danso de traptechniek te verbeteren. Filip Kurto en Robbert te Loeke keerden diverse strafschoppen maar moesten enkele keren ook hun meerdere erkennen in de talenten van de Don Bosco school.

Ambassadeur William Troost-Ekong en Jordy van Deelen mochten de leiding nemen over het eindproduct van de clinic, de partijvorm. Dit alles onder toeziend oog van projectleiders Johan Versluis en Roy Waalboer.

Uiteindelijk gingen de leerlingen moe maar voldaan richting school waar zij met hun leerkrachten verder werken aan het project Scoren voor Gezondheid.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.