Wij staan (weer) bovenaan!

We stonden sinds zaterdag niet meer bovenaan, een beetje onwennig na ruim 7 maanden aan de top. Niet dat je je Dordt sjaal ineens vol schaamte moest wegstoppen, maar ineens kreeg je ook oog voor andere belangrijke zaken. De verjaardag van Jan van Nieuwenhoven bijvoorbeeld. Onze oppersupporter en tevens president van de Republiek Dordrecht vierde zijn 65e verjaardag met al zijn volgelingen in de Koel, het stadion van VVV Venlo. Wat de uitslag ook zou worden , er was altijd reden tot feest.

Het voetbal dat Dordt liet zien ook. Ik trek meteen even alle clichés uit de kast: de ruimtes werden goed benut, ze wisten elkaar te vinden en gingen uit van eigen kracht. Dat leidde in de 23e minuut tot een doelpunt van Paul Gladon. De Bermuda driehoek tussen Troost-Ekong, Loen en Gladon deed de bal achter Mäenpää ( keeper VVV-Venlo) verdwijnen.

Er werd uiteraard met blijdschap op gereageerd door de meegereisde supporters maar je voelde een soort terughoudendheid. We hadden al vaker staan juichen om uiteindelijk met een schamel puntje huiswaarts te keren. VVV-Venlo was niet de ploeg waar je even rustig tikkend de wedstrijd kon uitspelen. De Limburgers stonden niet voor niks derde op de ranglijst. Er was sprake van een gewaagd duel waar de tegenstander regelmatig de tanden liet zien.

Af en toe keken we elkaar verschrikt aan wanneer vlak voor keeper Hahn een balletje  opstuiterde maar de verdediginslinie bleef solide overeind staan. Met slechts één doelpunt verschil werd de slotfase wel erg spannend. Het kon echt nog alle kanten op. De zenuwen gierden door het uitvak. Oprechte wanhoop; “hoe kan hij de bal nou zo afspelen?”, werd afgewisseld met oerschreeuwen wanneer het strafschopgebied van de tegenstander werd bereikt.

Onze jarige Jan verzuchtte in al zijn wijsheid dat het best spannend was vanavond. En als Jan het zegt dan is het zo. Scheidsrechter Higler gooide nog wat olie op het vuur door na een grove charge op Gladon naar de stip te wijzen om uiteindelijk toch voor een vrije trap te kiezen. Wij begrepen er niks van, hij ook niet waarschijnlijk.

Het was Giovanni Korte die aan alle onzekerheid een eind maakte. Met alle kracht die hij uit zijn kicksen kon persen vloog de bal strak in de touwen, 0-2! De oerknal was er niks bij.

Na vijf dagen onthouding mochten wij weer zingen dat we bovenaan stonden. Uit de ruim honderd gelukkige gezichten die stonden te glimmen was die van Jan het mooist. Je verjaardag vieren in Venlo, daar horen drie vlaaienpunten bij.

Supportersverslag van www.iDordt.nl

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.