Werk zonder resultaat

Met man en macht was ervoor gezorgd dat FC Dordrecht versus Fortuna Sittard kon doorgaan, maar de inspanningen bleven zonder resultaat. De Limburgers schiepen meer kansen en trokken voor het eerst sinds 2007 verdiend met 0-1 aan het langste eind.

Alles was in het werk gesteld om het duel doorgang te laten vinden. Onder aanvoering van technisch manager Marco Boogers en interim-voorzitter Ad Heijsman was een leger vrijwilligers met sneeuwschuivers de sneeuw op het terrein aan de Krommedijk te lijf. Het monnikenwerk betaalde zich uit, want arbiter Richard Martens gaf na zijn schouwronde groen licht.

Na de minuut stilte ter nagedachtenis aan de eerder deze week overleden Almeerse grensrechter Richard Nieuwenhuizen ontspon zich onder toeziend oog van Gertjan Verbeek, de trainer van AZ benutte de vrijdagavond voor een spionagereis om zijn aanstaande bekeropponent aan het werk te zien, een alleraardigst duel. Fortuna Sittard zette vroeg druk en maakte het FC Dordrecht daardoor verdraaid lastig.

Wonder
Het duel mondde uit in een kansenfestival, dat ook naar een 2-2 ruststand had kunnen leiden maar waarin de treffers in de aantrekkelijke eerste 45 minuten uitbleven. En dat was een wonder want de bezoekers Kevin Diaz, Patrick N’Koyi en Ramon Voorn (op de paal) hadden net als de thuisspelers Moussa Kalisse (op doelman Kaya) en Lars Veldwijk (vrije kopkans naast) de openingstreffer kunnen aantekenen.

Fortuna Sittard kwam vervolgens aanmerkelijk beter uit de kleedkamer dan de thuisploeg, die ontsnapte aan een achterstand bij een kopbal op de binnenkant van de paal van N’Koyi. Een van richting veranderde vrije trap van Ramazan Cevik, die Warner Hahn te machtig was, opende dan toch de score.

Interim-trainer Harry van den Ham reageerde door Jessy Mayele voor Moussa Kalisse te brengen in de jacht op de gelijkmaker. Een jacht, die maar niet op gang leek te komen. Josimar Lima werd als extra stormram naar het front gestuurd, maar ook dat bracht de Limburgers niet aan het wankelen. Passes waren onzuiver, voorzetten vielen niet goed en alleen Jeffrey Rijsdijk kon in de extra tijd nog een keer kansrijk uithalen. Te weinig om de tweede thuisnederlaag van het seizoen, na een eerdere knieval tegen FC Volendam aan het begin van deze voetbaljaargang, te vermijden.

Opstellingen
FC Dordrecht: Hahn; Gielisse, Amevor, Lima, Peersman; Rijsdijk, Post, Alisic; Kalisse (61. Mayele), Veldwijk, Mendes Rodrigues.
Fortuna Sittard: Kaya; Hendrickx, Dreesen, Janssen, Schroyen; Voorn, Cevik (65. Briels), De Boer; Diaz (81. Nepomuseno), N’Koyi (87. Rajcomar), Khalouta.

Bijzonderheden: Arbiter Richard Martens gaf geel aan Danny Post, Moussa Kalisse, Garry Mendes Rodrigues en Josimar Lima van FC Dordrecht en Roel Janssen, Timothy Dreesen en Jordie Briels van Fortuna Sittard.

Tekst: Arco Bomgaars / AD
Foto’s: Michel Sterrenberg

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.