Weerzien vanaf tribune

Geschorste Guy Ramos moet tegen FC Dordt toekijken

Guy Ramos had de wedstrijd van zijn nieuwe werkgever RKC Waalwijk tegen zijn oude club FC Dordrecht op zondag 6 maart aan de Krommedijk al met rood omcirkeld in zijn agenda staan. Het weerzien wordt echter anders dan de Rotterdammer zich had voorgesteld: door een schorsing moet hij de confrontatie vanaf de tribune bekijken.

Op het moment dat de Belgische arbiter Boelen Guy Ramos vorige week in het thuisduel met BV Veendam (3-2) geel gaf, flitste het door het hoofd van de 25-jarige speler met Kaapverdiaanse roots dat hij het duel met FC Dordrecht zou missen. ,,Ik probeerde de openingstreffer van Anco Jansen nog te verhinderen door in een reflex mijn arm uit te steken. De bal ging er echter in, maar na die treffer besloot de scheidsrechter me toch geel te geven. Wij werden dus eigenlijk dubbel gestraft. Aangezien ik op scherp stond, wist ik dat ik de wedstrijd tegen FC Dordrecht zou missen,” vertelt Ramos, die eind januari plots de overstap maakte van de Krommedijkclub naar de Brabantse nummer twee in de Jupiler League.

En dus was het gisteren, na de uitloopsessie volgend op de bekereliminatie bij Ajax, niet uitkijken naar het aanstaande competitieduel maar terugdenken aan de donderdagavond in de Arena. ,,Mijn tweede bekerduel in evenzovele seizoenen tegen Ajax. Alleen dit keer hielden we minder lang stand dan vorig seizoen met FC Dordrecht,” denkt Ramos terug aan de 1-2 nederlaag aan de Krommedijk door de treffer in de 120ste minuut van Urby Emanuelson. ,,Het verschil was donderdagavond groter. We hebben een uur aardig tegenstand kunnen bieden. Vooraf was ik gezond gespannen. Ik vind het heerlijk om in mooie, grote stadions te spelen dus dat gaf op voorhand een kick. Ik startte weer centraal in de verdediging, de plek waar ik sinds mijn komst bij RKC Waalwijk speel. Ik kwam in de zone veel tegenover El Hamdaoui te staan in de eerste helft. Na de 3-1 en 4-1 kort achter elkaar in de tweede helft was het gebeurd. Achteraf kijk ik terug met gemengde gevoelens. Het is een zeldzame belevenis, spelen in de halve finale van de beker. Dat was genieten, maar het resultaat doet natuurlijk wel pijn. Bij de laatste goal van Siem de Jong zag ik er ook niet goed uit. Ik merkte dat na een uur de concentratie langzaam wegebde en dat de spelers van Ajax maar bleven bewegen en alle kanten opvlogen. Ik had trouwens ook last van de grasmat. Ik had pinnen onder mijn schoenen, maar gleed toch uit.”

Het bekeroptreden is tot nu toe het hoogtepunt voor Ramos, die heel snel zijn draai heeft gevonden in Waalwijk. ,,Het is na mijn overgang allemaal heel snel gegaan. Ik heb een week de tijd gehad om me aan te passen en speelde vervolgens in de basis. Ik merk wel dat ik een stap hogerop gemaakt heb. De individuele kwaliteit in de spelersgroep van RKC Waalwijk is groter. FC Dordrecht kan leren van het voetballend vermogen van RKC. Maar andersom kan RKC weer leren van de mentaliteit van FC Dordrecht.”

Guy Ramos, die op 26 maart met het nationale team van Kaapverdië tegen Liberia zal aantreden, volgt FC Dordrecht nog steeds op de voet. ,,Ik heb goede contacten met veel spelers bij FC Dordrecht. De prestaties verbazen me niet. Ik verwacht dat FC Dordt ook de play-offs zal halen. Wij staan momenteel twaalf punten achter op FC Zwolle. Niets is onmogelijk, maar we hebben nog een zwaar programma voor de boeg. Ik denk dat wij niet minder zijn dan clubs als VVV of De Graafschap en dat we ons op promotie via de nacompetitie moeten richten.”

Tekst: Arco Bomgaars
Bron: AD De Dordtenaar

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.