Weer succes in uitduel

Zakelijk FC Dordrecht zegeviert bij GA Eagles

FC Dordrecht fleurde de toch al fraaie uitbalans dit seizoen bij Go Ahead Eagles verder op. De bezoekers wonnen met 0-2 in Deventer en nestelden zich daardoor nog vaster in de subtop van de Jupiler League.

In vergelijking met vorig seizoen, toen slechts één uitzege geboekt werd, is FC Dordrecht getransformeerd in een formatie die ook op vreemde bodem flink oogst. De triomf bij de Eagles betekende dat de Dordtenaren na tien duels meer punten uit dan thuis hebben gehaald (elf om zeven).

Virgil Breetveld nam, onder toeziend oog op de tribune van de aanwezige Theo Bos, de honneurs op de bank waar voor de wegens ziekte Harry van den Ham. Ten opzichte van een week eerder toen met 3-3 gelijk werd gespeeld tegen Excelsior was het Dordtse basiselftal op drie plekken gewijzigd. Jeffry Fortes stond aan de aftrap in plaats van de geblesseerde Roderick Gielisse. Marvin Peersman en Jeffrey Rijsdijk namen op de bank plaats. Ricardo Samoender en Rogier Molhoek, die de aanvoerdersband droeg, speelden in plaats van het tweetal.

De start van d gasten was nog bemoedigend, met een schot van Garry Mendes Rodrigues dat net naast verdween. De onrust in het Dordtse spel nam echter toe. Go Ahead, de voorbije twee jaar koppensneller van FC Dordrecht aan de Vetkampstraat, voerde de druk voorzichtig op. Aanvalsleider Marnix Kolder kopte voorlangs, Quincy Promes schoot in handen van keeper Warner Hahn. Ook Vijf corners doorstond FC Dordrecht zonder kleerscheuren, waarna de ploeg eindelijk uit de schulp kon kruipen en meteen toesloeg. De doelpoging van Lars Veldwijk caramboleerde voor de voeten van Adnan Alisic, die snel handelde en zijn tweede treffer van het seizoen achter doelman Nick Marsman prikte: 0-1.

Die voorsprong, op basis van het wedstrijdbeeld niet verdiend, leek een kort leven beschoren. De Deventer clubtopschutter Xander Houtkoop kreeg vrije doortocht vanaf links, maar centrale verdediger Josimar Lima – hij hoopt op een optreden tijdens de Afrika Cup voor Kaapverdië – gooide zich tijdig in de baan van het schot.

FC Dordrecht kwam ook het eerste kwartier na rust schadevrij door. Daar had verandering in kunnen komen, maar de vrijgespeelde Jarchinio Antonia transporteerde de bal te ver voor zich uit. Terwijl het gemor in De Adelaarshorst toenam, kregen de bezoekers de kans op de knock-out. Lars Veldwijk ging echter onhandig om met een voorzet van Javier Martina die de onzichtbare Moussa Kalisse was komen aflossen. Veldwijk maakte die fout goed door de beslissing te forceren. Hij trachtte zich te ontworstelen van Freek Heerkens die hem in ‘de zestien’ aan het shirt trok. Heerkens kreeg rood, Veldwijk vonniste: 0-2.

Opstellingen
Go Ahead Eagles: Marsman; Karami, Heerkens, Van der Linden, Misidjan; Suk (29. Pot), Overgoor (61. Peters), Promes; Antonia (84. Philips), Kolder, Houtkoop.
FC Dordrecht: Hahn; Fortes, Amevor, Lima, Samoender; Alisic (90. Peersman), Molhoek (64. Rijsdijk), Post; Kalisse (75. Martina), Veldwijk, Mendes Rodrigues.

Bijzonderheden: De Belgische arbiter Wim Smet gaf rood aan Freek Heerkens van Go Ahead Eagles die eerder al geel had gekregen. Er was ook geel voor Guyon Philips van de Eagles enWarner Hahn en Ricardo Samoender van FC Dordrecht.

Tekst: Arco Bomgaars / AD

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.