Weer een grote scalp

FC Dordrecht verfraait thuisbalans met zege

De toch al imposante thuisbalans van FC Dordrecht kreeg gisteravond nog meer cachet aangezien de formatie van Theo Bos opnieuw een grote ‘scalp’ aan de Krommedijk bemachtigde. FC Eindhoven, de nummer twee van de ranglijst, kreeg met 2-1 klop in het GN Bouw Stadion.

Het is een mooi rijtje: Willem II, SC Cambuur, Sparta, Helmond Sport en als laatste FC Eindhoven moesten puntloos de busreis aanvaarden na een bezoek aan FC Dordrecht. Uit is het tot nu toe huilen met de pet op, maar op eigen grondgebied krijgt het ensemble van Theo Bos langzamerhand een aura van onoverwinnelijkheid.

Tegen FC Eindhoven gebeurde er een half uur gebeurde hoegenaamd niets. FC Dordrecht-trainer Theo Bos had gekozen voor een behoudende tactiek, met aanvoerder Cecilio Lopes als diepe spits en een versterkt middenveld geformeerd uit vijf bouwstenen. Ook Nick Coster maakte deel uit van die overcapaciteit op het middenrif. FC Eindhoven zette overal op het veld vroeg druk, zodat de Dordtse opbouw vooral via de lange bal gestalte moest krijgen. Hoewel de Brabantse runner-up in de Jupiler League het meeste balbezit koesterde, werd de goed gepositioneerde thuisploeg nauwelijks in verlegenheid gebracht. Eén keer was er sprake van een alarmerende situatie toen Mawouna Amevor Rob van Boekel tegen de grond werkte in het strafschopgebied. Arbiter Honig woof het appel om een strafschop echter weg. Bij de eerste gelegenheid dat FC Dordrecht in de buurt van doelman Ruud Swinkels kwam was het aan de overzijde meteen raak. Santy Hulst ging het strafschopgebied binnen, Jeffrey Rijsdijk raakte de paal waarna Hulst de rebound tegen het garen prikte: 1-0. Voor rust moest de Dordtse doelman Stef Doedée zich ontfermen over een uithaal van Ratko Vansimpsen, die de geblesseerde Josemar Makiavala was ingevallen.

Meteen na de pauze was Doedée verslagen toen Jelle van Kruijssen de bal keihard achter hem kogelde. FC Eindhoven kwam meer aan voetballen toe, maar een tweede treffer bleef uit. Ruim een kwartier voor tijd kreeg de Eindhovense linksback Wesley Vanbelle, die al enkele malen op het randje vaen een voortijdige gang naar de kleedkamer had gebivakkeerd, zijn tweede gele kaart. FC Dordrecht buitte de overtalsituatie binnen 120 seconden uit. Nick Coster, die kort daarvoor een risico had genomen door hoog in te komen bij ex-Dordtenaar Ivo Rossen, pikte een doorgeschoten voorzet van Jeffrey Rijsdijk aan de linkerzijlijn op en begon aan een imposante rush die eindigde met een fraaie schuiver in de verre hoek. Vervolgens had FC Dordrecht de gelegenheid om de score nog fraaiere vormen aan te laten nemen. Een derde goal bleef uit, maar dat mocht de pret niet drukken.

FC Dordrecht: Doedée; Gielisse, Versluis, Beugelsdijk, Amevor; Rijsdijk (79. Curiel), Hulst (90. Lima), Post, Kousemaker (83. Mayele), Coster; Lopes.

Bijzonderheden: Arbiter Rogier Honig gaf tweemaal geel (dus rood) aan Wesley Vanbelle van FC Eindhoven. Voorts was er geel voor Danny Post en Nick Coster van FC Dordrecht en Ivo Rossen en Theo Lucius van FC Eindhoven.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.