Wedstrijd in tien minuten gespeeld

De einduitslag gaat als regelrechte afgang de boeken in en zal daar voor altijd blijven staan. In Deventer beleefde FC Dordrecht een gitzwarte avond en fungeerde als schiettent voor de getergde thuisclub: 8-0.

De grootste nederlaag uit de clubgeschiedenis maakte korte metten met de wederopstanding uit de laatste wedstrijden. Toch had het daar bij de aftrap nog geenszins de schijn van en vol vertrouwen bezette Dordt de helft van de tegenstander.

Na tien minuten was het feest echter voorbij. Scheidsrechter Wiedemeijer kon niet anders dan de bal op de stip leggen nadat Tom Beugelsdijk zijn tegenstander met beide handen om zijn middel had tegengehouden. De bijgehorende rode kaart leek echter zwaar gestraft. “Als geen ander begreep ik dat daarmee de wedstrijd gespeeld was, maar regels zijn regels”, aldus de leidsman na afloop.

De 1-0 van Koen van der Biezen vanaf elf meter kwam Dordrecht in ondertal nog aardig te boven, maar de bluf van Henny Lee door onaangepast door te spelen, kwam duur te staan.

Na de 2-0 van Pedro op het halve uur zakte de ploeg weg en met nog twee treffers van diezelfde Pedro voor rust was het pleit beslecht. Lee probeerde met Versluis voor Quekel en Siqueira voor Huymans in de tweede helft de schade beperkt te houden, maar daar kwam weinig van terecht.

Binnen tien minuten lagen nummer vijf en zes van Janota in de touwen en tot vreugde van de thuisaanhang viel de 7-0 (Hollart) en 8-0 (Heerkens) ook nog.

De schande van 2001 toen Go Ahead met dezelfde cijfers in Dordt verloor was daarmee uitgepoetst.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.