‘We wilden geen gekke dingen doen’

Eindelijk kan het vizier op Willem II. De spelersgroep van FC Dordrecht heeft zin in de topper. Afgelopen week tegen Helmond Sport (1-0 winst) mocht geen schade op worden gelopen, weet Rihairo Meulens. Gelukkig is dat niet gebeurd. 

Het team is gretig en fit, mede met dank aan de wedstrijdinstelling tegen Helmond Sport. Na de 1-0 van Erixon Danso in de tweede minuut dachten de spelers na. “We wilden geen gekke dingen doen”, zegt aanvaller Meulens. “Het zou doodzonde zijn om de voorsprong nog weg te geven. Nu gaan we met vier punten meer dan Willem II de wedstrijd in. Dat geeft een goed gevoel.”

De vleugelspeler ging vrijdag na 25 minuten naar de grond. Helmond Sport-verdediger Jeffrey van Nuland kreeg toen een rode kaart. “Hij raakte me, maar ik heb nergens last van”, geeft Meulens aan. “Dat moment was bepalend. We hebben de wedstrijd op een volwassen manier uitgespeeld, al hadden we gehoopt op de een of andere manier nog een tweede of derde doelpunt te maken.”

Danso werd matchwinnaar. Hij heeft al dertien keer gescoord voor FC Dordrecht. Spits Paul Gladon staat op vijftien treffers, Meulens trof zes keer doel. “Ik heb van de aanvallers ook het minste wedstrijden in mijn benen”, weet hij. “Ik kwam pas in september bij het team. Vergeet niet dat Erixon vanaf links naar binnen kan komen met zijn goede been en kan schieten. Ik moet vaak buitenom. Uiteindelijk maakt het me niet uit wie vrijdag scoort tegen Willem II. We gaan daar heen om te winnen, niet om mij te laten scoren.”

Tekst: Maarten de Jong

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.