We liggen op schema

In een week gevrijwaard van wedstrijdspanning is FC Dordrecht volop aan het toewerken naar de start van de play-offs, op donderdag 8 mei in Venlo bij VVV. ,,We liggen op schema,” verkondigt trainer Harry van den Ham. ,,In de afgelopen weken was het vooral onderhouden wat we deden tijdens de trainingen. Na het laatste competitieduel tegen Sparta Rotterdam hebben we even de boel laten bezinken om vervolgens keihard en intensief te trainen. Ik bemerk een grote gretigheid bij de spelers.”

Van den Ham heeft de gesprekken over zijn toekomst aan de Krommedijk voorlopig even op een laag pitje gezet. ,,We willen ons volledig focussen op de play-offs, dat is absoluut hoofdzaak,” aldus de Utrechtse oefenmeester, die zaterdag naar Amsterdam afreist om de wedstrijd Ajax- NEC te aanschouwen. ,,Natuurlijk hebben wij eerst de twee wedstrijden tegen VVV, waarbij ik het fijn vind dat we eerst uitspelen,” stelt Van den Ham. ,,Maar ik wil ook een mogelijke tegenstander aan het werk zien. Natuurlijk houden we ook Go Ahead Eagles tegen Roda JC in de gaten. Die wedstrijd was in een uur tijd uitverkocht, dat moet een feestje worden in Deventer en ik zie Roda daar niet winnen. Dan zouden wij op NEC kunnen stuiten in de laatste play-offronde. Ik denk op voorhand dat Ajax die wedstrijd van komende zondag zeker niet zal laten lopen.”

Evenals in de afgelopen maanden heeft Van den Ham momenteel nauwelijks te maken met fysiek ongemak binnen zijn selectie. ,,Alleen Javier Vet, die zich prima heeft ontwikkeld dit seizoen, heeft problemen met de enkel waar hij een tik op heeft gekregen in de wedstrijd tegen Sparta. Verder hebben we nauwelijks te maken met kleine pijntjes binnen de groep. En VVV als tegenstander in de nacompetitie is geen slechte koppeling voor ons. VVV gaat niet voor het doel hangen zoals Sparta deed en zal ons ook ruimte geven om te voetballen.”

 

Tekst: Arco Bomgaars

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.